dotaz na adresu Hradec Králové 1921
Text dotazu
Dobrý den, prosím, kde bylo roku 1921 v Hradci Králové Husovo náměstí a dále zda lze zjistit současnou adresu podle adresy polní pošty z r. 1918: Hradec Králové II, Rudolfova villa, víc kromě jména adresáta není uvedeno.
Odpověď
Dobrý den,
v roce 1921 neslo název "Husovo náměstí" dnešní Masarykovo náměstí v Hradci Králové.
Bohužel nemohu najít, kde byla "Rudolfova vila". Napadlo mě pouze, že by se mohlo jednat o tzv. Rudolfinum (bývalý Ústav pro hluchoněmé děti na Pospíšilově třídě), kde byla během 1. světové války vojenská nemocnice. Ale je to pouze moje domněnka, není to ověřená informace.
Použité zdroje
DEJMEK, Bohumír. Historie a současnost Hradce Králové ve jménech ulic. 1. vyd. Hradec Králové: Gaudeamus, 1993. 186 s.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Hradec Králové
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
20.03.2017 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu