Jaké maso proslavilo Město Přeštice?
Text dotazu
Jaké maso proslavilo Město Přeštice
Odpověď
Dobrý den,
pravděpodobně se jedná o vepřové maso, původního českého plemena prasete – přeštického červenostrakatého.
Více informací k tématu naleznete v publikaci:
VÁCLAVKOVÁ, Eva a kol. Přeštické černostrakaté prase: tradice a perspektivy. Praha: Agrární komora České republiky, 2019. 40 s. ISBN 978-80-88351-09-2.
signatura SVK PK: 391A72215
Nebo v článcích:
HŮLKOVÁ, Jaroslava. Živé dědictví Plzeňského kraje. Vítaný host: čtvrtletník příznivců Plzeňského kraje. 2011, č. 4, s. 32-33. ISSN 1801-6561.
signatura SVK PK: 36A3528/2011
ROZKOT, Miroslav. Prasata, která mají sochu. Mladá fronta Dnes: plzeňské vydání. 2020, roč. 31, č. 45, s. 5. ISSN 1210-1168.
signatura SVK PK: 37A94/2020-2
VANĚK, Jan. Tradice chovu červenostrakatých: o čem dnes hovoří zootechnici a chovatelé. Pravda: List Československé komunistické strany - odbočka Plzeň. 1966, roč. 47, č. 27 (1.2.1966), s. 3. ISSN 1803-1633.
Dostupné po přihlášení údaji čtenáře SVK PK v digitální knihovně Kramerius
Přeštické prase. In: Prestice-mesto.cz [online]. Přeštice: Město Přeštice, 4.10.2022 [vid. 2022-10-05]. Dostupné z: https://www.prestice-mesto.cz/mesto/o-meste/presticke-prase/
Použité zdroje
Elektronický katalog Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje
Souborný katalog Národní knihovny České repoubliky
Digitální knihovna Kramerius
knihovny.cz
Internet
Obor
Zemědělství
Okres
Plzeň-město
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
05.10.2022 07:05
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu