Místo úmrtí Bedřicha Smetany
Text dotazu
Kde skutečně zemřel hudební skladatel Bedřich Smetana?
Odpověď
Dobrý den,
ve všech nám dostupných zdrojích je uvedeno místo úmrtí Praha. Konkrétně ústav pro choromyslné v ulici Ke Karlovu.
Zdroje:
Ottův slovník naučný : illustrovaná encyklopaedie obecných vědomostí ; 23. díl, Schlossar-Starowolski / Sdružení pro Ottův slovník naučný. -- Praha : Paseka ; Polička : Argo, 2000. -- 1064 s.
Velcí skladatelé / Peter Gammond ; Sest. -- 1. vyd. -- Praha : Svojtka a Vašut, 1996. -- 208 s.
Toulky českou minulostí. Osmý díl, [Slavné příběhy a osobnosti druhé poloviny 19. století] -- 1. vyd. -- Praha : Via Facti, 2000. -- 222 s.
Československý hudební slovník osob a institucí. II. -- 1. vyd. -- Praha : SHV, 1965.
Kronika opery / Dieter Zöchling ; -- 1. vyd. -- Praha : Fortuna Print, 1999. -- 680 s.
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Plzně, p. o.
Datum zadání dotazu
10.08.2010 12:52
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu