Dotaz
Text dotazu
Dobrý den, promiňte, že ruším, chci se prosím zeptat, jak vypočítám změnu podílů cizinců na obyvatelstvu v budoucím období. Děkuji moc.
Odpověď
Dobrý den,
Váš dotaz, jak asi tušíte, se hodí spíše pro zkušeného statistika, ekonoma, či odborníka na migraci.
Pro nás knihovnice spravující službu Ptejte se knihovny, není úplně lehké na Vaši otázku odpovědět.
Pro vypočítání podílu cizinců bude pravděpodobně nutné využít časových řad. Níže uvádíme odkazy na podobné dotazy, zodpovězené Národní knihovnou, kde naleznete užitečnou literaturu, která Vám zajisté pomůže změnu podílu cizinců na obyvatelstvu vypočítat.
http://www.ptejteseknihovny.cz/dotazy/casove-rady-a-koeficient-rustu-tempo
http://www.ptejteseknihovny.cz/dotazy/casove-rady
Další doporučená literatura:
• CIPRA, T. (1986): Analýza časových řad s aplikacemi v ekonomii, SNTL Praha.
• ARLT, J. (1999): Moderní metody modelování ekonomických časových řad. Grada Publishing, Praha.
• ARLT, J. - ARLTOVÁ, M. (1997): Příklady z analýzy ekonomických časových řad, skripta VŠE Praha.
Určitě také zkuste nechat si poradit od odborníků, kteří se v těchto oborech pohybují a dané téma konzultovat přímo s nimi.  Může se jednat o vysokoškolské pedagogy, či pracovníky knihovny Českého statistického úřadu.
https://www.czso.cz/csu/czso/informacni_sluzby_ustredi
Obor
Matematika
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.06.2016 08:15
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu