Dostupnost studie
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je u vás k dispozici studie od doktora Johna Lilly, který kolem 70. let vydal studii ohledně působení ketaminu na sobě samém. Děkuji
Odpověď
Vážená paní (...),
děkujeme za Váš dotaz. John Cunningham Lilly (1915-2001) na sobě zkoumal vlivy LSD i ketaminu a prožité experimenty popsal ve svých studiích i vlastním životopise Vědec: metafyzický životopis. V této knize jsou popsány subjektivními prožitky experimentů a je doplněna i obrazovou přílohou (grafy, fotografie). V závěru této knihy je rovněž souhrn odborných článků a studií – celkem 125 záznamů. Pokud hledáte konkrétní článek/studii, je možné ji dohledat po prověření citace zde.
Ve SVK HK si můžete od daného autora zapůjčit tyto knihy:
LILLY, John Cunningham. Vědec: metafyzický životopis. DharmaGaia : Maťa, 2000, 258 s. : il. ; 21 cm. ISBN 80-85905-66-3. Signatura: 804 616 , umístění: volný výběr 3.NP, 159.92
LILLY, John Cunningham. Člověk a delfín. 2. vyd. Praha: Mladá fronta, 1968, 191 s. Signatura: 250 935, umístění: sklad (nutno objednat).
O daném zkoumání J. C. Lillyho také napsal článek Ladislav Hess a je dostupný online:
HESS, Ladislav. Psychedelické účinky ketaminu. Remedia : farmakoterapeutický dvouměsíčník pro lékaře a farmaceuty [online]. Praha: Medical Tribune CZ, 2016, 16(6), s. 614-616 [cit. 2022-01-10]. ISSN 2336-3541. Dostupné z: http://www.remedia.cz/Archiv-rocniku/Rocnik-2006/6-2006/Psychedelicke-ucinky-ketaminu/e-9o-9U-ha.magarticle.aspx
Použité zdroje
Primo SVK HK
LILLY, John Cunningham. Vědec: metafyzický životopis. DharmaGaia : Maťa, 2000, 258 s. : il. ; 21 cm. ISBN 80-85905-66-3.
HESS, Ladislav. Psychedelické účinky ketaminu. Remedia : farmakoterapeutický dvouměsíčník pro lékaře a farmaceuty [online]. Praha: Medical Tribune CZ, 2016, 16(6), s. 614-616 [cit. 2022-01-10]. ISSN 2336-3541. Dostupné z: http://www.remedia.cz/[…]/e-9o-9U-ha.magarticle.aspx
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
Hradec Králové
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové
Datum zadání dotazu
10.01.2022 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu