dostupné zdroje k tématu: Vztah environmentální politiky a politiky cestovního ruchu v ČR
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o dostupné zdroje k tématu: Vztah environmentální politiky a politiky cestovního ruchu v ČR. Dostupnou literaturu, webové stránky apod. Zkrátka vše, co se souvisí s výše uvedenými politikami. (v českém jazyce) Děkuji Vám.
Odpověď
Dobrý den,
v rámci služby Ptejte se knihovny Vám můžeme doporučit zdroje, ve kterých můžete vhodnou literaturu k tématu vyhledávat, popřípadě zmínit několik vhodných publikací, ale vypracovávání rešerší tato služba neposkytuje. Zpracování rešerše na určité téma je již službou placenou  a podléhá speciálním pravidlům (souhlas vedoucího práce apod. - více informací můžete nalézt zde: http://www.nkp.cz/sluzby/chci-sluzbu/knihy-a-clanky-na-vybrane-tema/sluzby/reserse ).
Vhodné dokumenty k tématu můžete vyhledávat v katalozích Národní knihovny, souborných katalozích či dalších licencovaných i nelicencovaných databázích, využít samozřejmě můžete i bibliografie uvedené v jednotlivých monografiích.
K dohledávání vhodné literatury můžete mimo jiné použít např.:
* Online katalog Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc
* Souborný katalog ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc
* Jednotnou informační bránu: http://www.jib.cz/
* Výběrovou článkovou databázi ANL : http://aleph.nkp.cz/cze/anl
* Využít můžete i licencovaných databází - pokud jste držitelkou platného čtenářského průkazu NK ČR jsou pro Vás dostupné následující online databáze: http://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju
Některé vybrané publikace k tématu (Online katalog NK ČR):
* MUSIL, Martin et al. Potenciál a zatížení oblasti cestovním ruchem v souvislosti s ochranou životního prostředí: oponovaná výzkumná zpráva pro veřejnou správu a další zainteresované subjekty. Vyd. 1. V Praze: Oeconomica, 2008. 105, [11] s. ISBN 978-80-245-1430-7.
* WOLF, Petr. Relace mezi politikou životního prostředí a ekonomickým rozvojem. Část A. Karviná: Slezská univerzita v Opavě, Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné, 2006. 224 s. Studia oeconomica: vědecké monografie Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné. ISBN 80-7248-389-7.
* Journal of environmental management & tourism [online]. Craiova, Romania: ASERS Ltd [cit. 2013-10-15]. Plné texty dostupné pro uživatele Národní knihovny ČR
* ZELENKA, Josef et al. Udržitelný cestovní ruch: management cestovního ruchu v chráněných územích. Vyd. 1. Hradec Králové: Gaudeamus, 2013. 327 s. Recenzované monografie; 29. ISBN 978-80-7435-244-7.
* GÖSSLING, Stefan, ed. a HALL, Colin Michael, ed. Tourism and global environmental change: ecological, social, economic and political interrelationships. 1st pub. London: Routledge, 2006. xi, 323 s. Contemporary geographies of leisure, tourism, and mobility. ISBN 0-415-36132-X.
* WILLIAMS, Peter, ed., HARRIS, Robert, ed. a GRIFFIN, Tony, ed. Sustainable tourism: a global perspective. Oxford: Butterworth-Heinemann, 2002. xvii, 311 s. ISBN 0-7506-8946-3.
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.12.2013 18:51
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu