Doporučená literatura
Text dotazu
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat, jakou byste mi doporučili literaturu v okruhu obecného
vzdělávání, vzdělávání rozovojevého v oblasti logiky a knihy okolo otázky
"Života a smrti"
Odpověď
Dobrý den,
při hledání vhodných informačních zdrojů můžete využít katalog Národní knihovny (https://aleph.nkp.cz/cze/nkc), databázi ANL: Články v českých novinách, časopisech a sbornících (https://aleph.nkp.cz/cze/anl), Souborný katalog ČR (https://aleph.nkp.cz/cze/skc), nebo také portál Knihovny.cz (https://www.knihovny.cz/).
Vzdělávání je velice široká oblast a k tomuto tématu existuje mnoho informačních zdrojů, tedy vhodnou literaturu si můžete vybrat podle tématu, které Vás konkrétně zajímá.
Můžete využít také katalog Národní pedagogické knihovny Komenského - http://www.npkk.cz/ .
Nebo také si můžete v archivu Ptejte se knihovny najít několik odpovědí z oblasti vzdělávání, zde najdete i literaturu. Když zadáte do políčka vyhledat slovo "vzdělávání", dostanete seznam odpovědí na toto téma.
Některé vybrané vyhledané zdroje:
Vzdělávání
* BEDNÁŘOVÁ, Jiřina. Počítání soba Boba. 3. díl, Cvičení pro rozvoj matematických schopností a logického myšlení pro děti od 5 do 7 let. Vyd. 1. Brno : Computer Press, 2007. 64 s. ISBN 978-80-251-1591-6.
* KOMÁREK, Jan. Konkrétní logika : skripta : obrana ducha a jazyka nejen českého před špatnými Aristotelovými žáky. 1. vyd. Praha : Jan Komárek ve spolupráci s nakl. Baronet, 2008. 202 s. ISBN 978-80-7384-115-7.
* LUKASOVÁ, Alena. Logika pro učitele I. Vyd. 1. Ostrava : Ostravská univerzita, 2003. 155 s. (Systém celoživotního vzdělávání Moravskoslezska) . ISBN 80-7042-856-2.
* NAGYOVÁ, Ingrid. Základy logiky. Vyd. 1. Ostrava : Ostravská univerzita, Pedagogická fakulta, 2005. 91 s. (Studijní opora pro kombinovaná studia) (Informační technologie ve vzdělávání) ISBN 80-7368-125-0.
Otázky života a smrti
* BROUK, Bohuslav. O pošetilosti života i smrti. Vyd. 1. Praha : Volvox Globator, 2009. 151 s. ISBN 978-80-7207-707-6.
* Člověk ve stínu svého konce. České Budějovice : Vysoká škola evropských a regionálních studií : Jihočeská pobočka České společnosti pro politické vědy, 2007. 330 s. ISBN 978-80-86708-34-8.
* Life, death & meaning : key philosophical readings on the big questions. Lanham, Md. : Rowman & Littlefield, c2004. 410 s. ISBN 0-7425-3368-9.
* ŘÍČAN, Pavel. Cesta životem : [psychologie životní cesty] : přepracované vydání. Vyd. 2. Praha : Portál, 2006, c2004. 390 s. ISBN 80-7367-124-7.
* SÍGL, Miroslav. Co víme o smrti. Vyd. 1. Praha : Epocha, 2006. 415 s. ISBN 80-87027-11-6.
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.01.2011 15:33
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu