doplnění informací - akademický malíř Bohumír Matal
Text dotazu
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak mohu zařídit a kam mám napsat, když bychom rádi doplnily informace k akademickemu maliri Bohumir Matal na jeho "profilu".
https://cs.wikipedia.org/wiki/Bohum%C3%ADr_Matal
Děkuji za informace.
Spolek výtvarných umělců, Brno
Odpověď
Dobrý den,
k osobě malíře Bohumíra Matala  Vám především doporučujeme prostudovat následující knihy:
* KUNDERA, Ludvík, MALINA, Jaroslav a SVOBODOVÁ, Kateřina. Bohumír Matal. 1. vyd. Brno: Akademické nakladatelství CERM, 2006. 276 s. Osobnosti / Nadace Universitas Masarykiana. ISBN 80-7204-430-3.
* MATALOVÁ, Jarmila Magdalena. Barevný život Bohumíra Matala. Vyd. 1. Brno: Lynx, 2015. 159 s. ISBN 978-80-86787-74-9.
* PŘIDAL, Antonín, ed. Takový byl Matal: vzpomínky malířových přátel. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 1998. 172 s. ISBN 80-210-1969-7.
* Od Veveří k Pernštejnu : slovník výtvarníků / Miroslav Pavlík. -- Vyd. 1.. -- Železné : Albert, 2010. -- 339 s. : il. (převážně barev.), portréty ; 24 cm
Dále jsou v Národní knihovně ČR k dispozici  katalogy výstav:
* Bohumír Matal : [katalog výstavy, Brno] 18.12.1998-31.1.1999 / [výstavu pořádá Dům umění města Brna ve spolupráci s Moravskou galerií v Brně a Muzeem města Brna]. -- Brno : Dům umění města Brna, 1998. -- 173 s. : il. (většina barev.), portréty ; 28 cm + text (12 s.)
* Bohumír Matal : [katalog] k výstavě celoživotního díla, březen 1990 / Okresní vlastivědné muzeum ve Frýdku-Místku ; zpracoval Petr Holý. -- 1.vyd.. -- Ostrava : Severomoravská galerie výtvarného umění, 1990. -- [34] s. : il. (některé barev.) ; 20 cm
* Bohumír Matal : katalog výstavy, Gottwaldov, leden-březen 1982 - Brno, duben 1982 / [text] Anna Janištinová. -- 1. vyd.. -- Gottwaldov : Oblastní galerie výtvarného umění ; Brno : Dům umění města Brna, 1982. -- ca 36 s. : il. (některé barev.), 25 cm
* Bohumír Matal : Retrospektivní výstava z let 1945-1965 : Gottwaldov, 19. únor - 27. březen 1967 : Katalog / Úv. text: Zdeněk Kudělka ; Fot.: F. Matyáš, J. Staněk. -- Gottwaldov : Oblastní galerie výtvarného umění, 1967. -- [26] s. ; příč. 8°
* Bohumír Matal : poslední práce : [katalog výstavy] : Brno, Kabinet umění 1955 / [hl. stať naps.] Václav Zykmund. -- Brno : Kniha, n.p., 1955. -- [7] s. : il. ; 8°
Více literatury k tématu můžete dohledat prostřednictvím  Online katalogu Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc, Souborného katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc,  Jednotné informační brány: http://www.jib.cz  a  Oborové brány ART: http://artlib.eu/?locale=cs.  Články  -  prostřednictvím databáze ANL: http://aleph22.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=anl.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.02.2017 23:42
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu