Dominantní ústavní modely ve světě
Text dotazu
Dobrý den
Na přednášce jsem si říkali, že existuje americký, francouzský a britský ústavní systém. Stihli jsme probrat americký, ale další už jsme nestihli. Když jsem si to chtěl doplnit, na internetu jsem nic nenašel. Mohli by jste mi prosím o tom tématu zjistit víc, popřípadě kde to hledat ?
Děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
ústavní systémy, které vás zajímají i některé další, jsou zpracovány hned v několika příručkách, viz např. záznamy níže.
KROUPA, Jiří a FILIP, Jan. Soudobé ústavní systémy. V Brně: Masarykova univerzita v Brně, 2001. s. 3. ISBN 80-210-2520-4. Dostupné také z:https://ndk.cz/uuid/uuid:a94d9db0-e70f-11e5-92c7-5ef3fc9ae867
FILIP, Jan. Soudobé ústavní systémy. Brno: Masarykova univerzita, 1996. s. 3. ISBN 80-210-1363-X. Dostupné také z: https://ndk.cz/uuid/uuid:af9f84a0-df55-11e6-9e7e-001018b5eb5c
KUBÁT, Michal. Politické a ústavní systémy zemí středovýchodní Evropy. Praha: Eurolex Bohemia, 2004. s. [1a]. ISBN 80-86432-90-4. Dostupné také z: https://ndk.cz/uuid/uuid:bad7bc70-0a45-11e5-b269-5ef3fc9bb22f
KLOKOČKA, Vladimír. Ústavní systémy evropských států: (srovnávací studie). Praha: Linde, 2006. s. [1a]. ISBN 80-7201-606-7. Dostupné také z: https://ndk.cz/uuid/uuid:6f2ad910-a013-11e5-b5dc-005056827e51
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.11.2020 13:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu