Dolní Dobrouč - kam patřila
Text dotazu
Dobrý den,
při pátrání v Berní rule z 1654, Kraj hradecký, jsem tuto obec, ale ani město Ústí nad Orlicí nenalezla, ač blízko ležící Čermné tam byly. Obec však v té době existovala. Prosím tedy o uvedení kam byla zařazena.
Pokud dotaz byl odeslán na knihovnu, která s tímto zaměřením není obeznámena, tak vás prosím o přeposlání na vhodné místo. Moc děkuji.
Děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
obec Dolní Dobrouč (Ústí nad Orlicí) je v berní rule z roku 1653 zaznamenána. Záznamy z této obce jsou ovšem součástí berní ruly pro Chrudimsko (tedy ne Hradecko). Výskyt konkrétního příjmení v dané obci můžete ověřit v "Berní rule: generálním rejstříku ke všem svazkům". Pro nahlédnutí přímo do záznamů v berní rule bude ovšem třeba navštívit Národní archiv v Praze. Berní rula pro oblast Chrudimska nebyla dosud tiskem vydána.
* ČERVENÝ, Václav, ed. a ČERVENÁ, Jarmila, ed. Berní rula: generální rejstřík ke všem svazkům (vydaným i dosud nevydaným) berní ruly z roku 1654 doplněný (tam, kde se nedochovaly) o soupis poddaných z roku 1651. 1. vyd. Praha: Libri, 2003. 2 sv. ISBN 80-7277-058-6.
* http://www.badatelna.eu/fond/67/reprodukce/?zaznamId=386459&reproId=461686
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
08.03.2018 18:20
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu