dokument Šmejdi
Text dotazu
Dobrý den,
prosím o zodpovězení dotazu a případnou pomoc:
Ke své DP potřebuji všechny novinové články (nebo alespoň jejich seznam), které se týkají
- předváděcích či prodejních akcí,
- varování spotřebitelských nebo seniorských organizací před těmito akcemi a
- dokumentu Šmejdi.
Kolik takovýchto článků evidujete?
Bylo by možné je nějak získat? U koho nejlépe?
Mohli byste mi prosím poslat jejich seznam?
A doporučit konkrétní kroky k jejich dohledání?
Velice Vám děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
seznamy dokumentů na zadané téma - rešerši v Národní knihovně ČR vyhotovujeme. Jedná se však o zpoplatněnou službu - viz Ceník placených služeb a poplatků Národní knihovny České republiky: http://www.nkp.cz/sluzby/dulezite-odkazy/cenik . Více informací o rešerších zpracovávaných v Národní knihovně ČR: http://www.nkp.cz/sluzby/reserse.
K dohledání článků na Vámi uvedené téma můžete použít volně dostupnou výběrovou článkovou databázi ANL: http://aleph.nkp.cz/cze/anl nebo licencovanou článkovou databázi Anopress (dostupná v některých knihovnách v ČR). Bohužel, pro české články neexistuje jednotná, ucelená článková databáze. Přehled všech článků, které vyšly na dané téma v ČR, není z výše uvedeného důvodu možné vyhotovit. Databáze ANL a Anopress uvádějí pouze některé články, které byly v českém jazyce vydány.
Databázi ANL vytvářejí české knihovny. Jedná se o výběrovou databázi. V elektronické podobě jsou dostupné záznamy od roku 1991. Předcházela jí tištěná bibliografie (1953 - 1990) a lístkový archiv (1945 - 1952) - dostupné v Referenčním centru NK ČR: http://www.nkp.cz/sluzby/dulezite-odkazy/studovny/refc.
Druhá zmíněná databáze Anopress je fulltextová článková databáze, která obsahuje články z běžných tištěných periodik (noviny, časopisy). Databáze je dostupná s archivem do roku 1996. Jedná se o licencovanou online databázi, kterou nabízí některé knihovny v ČR (mimo jiné Národní knihovna ČR: http://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju )
Další literaturu k tématu (články, knihy...) můžete dohledat například prostřednictvím Jednotné informační brány: www.jib.cz; Online katalogu Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc či Souborného katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc.
Více doporučených zdrojů naleznete na stránkách Národní knihovny ČR: http://www.nkp.cz/sluzby/chci-sluzbu/knihy-a-clanky-na-vybrane-tema
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
27.05.2014 13:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu