Dohled nad finančními trhy
Text dotazu
Dobrý den, za téma diplomové práce jsem si vybrala
"Vývoj dohledu nad finančními trhy v mezinárodním měřítku a v EU zvláště".
Můžete mi prosím poradit, z jakých zdrojů bych při zpracování mohla
vycházet?
Odpověď
Níže je uvedena možná literatura pro zpracování vaší diplomové práce.
Další prameny můžete dohledat v Souborném katalogu VŠE
(http://library.vse.cz) nebo v Jednotné informační bráně
(http://www.jib.cz/V?RN=448248646). Další možnosti: knihovna České národní
banky, Zastoupení Evropské komise - Evropský dům, knihovna (
http://ec.europa.eu/ceskarepublika/eu_house/index_cs.htm,CERGE
http://www.cerge-ei.cz/library/welcome-to-the-library).
Literatura
The impact of the financial crisis on the insurance sector and policy
responses. Paris : Organisation for Economic Co-operation and Development,
2011.
Böhm, Arnošt: Pojišťovnictví a regulace finančních trhů. Praha :
Professional Publishing, 2010.
Mayes, David G.: The structure of financial regulation. London : Routledge
Taylor & Francis Group, 2007.
Masciandaro, Donato: Handbook of central banking and financial authorities
in Europe : new architectures in the supervision of financial markets.
Cheltenham : Edward Elgar, 2005.
Pavlát, Vladislav: Regulace a dozor nad kapitálovými trhy. Praha : Vysoká
škola finanční a správní, 2004.
Ishii, Shogo: Capital account liberalization and financial sector
stability. Washington : International Monetary Fund, 2002.
Musílek, Petr: Trhy cenných papírů. Praha : Ekopress, 2011.
Authers, John: The fearful rise of markets : a short view of global bubbles
and synchronised meltdowns. Harlow : Financial Times : Prentice-Hall, 2010.
Jílek, Josef: Finanční a komoditní deriváty v praxi. Praha : Grada, 2010.
Mankiw, N. Gregory: Economics. Andover : South-Western/Cengage Learning,
2010.
Haan, Jakob de: European financial markets and institutions. Cambridge :
Cambridge University Press, 2009.
Nová regulace finančních trhů : záchrana, nebo zkáza? : sborník textů /
Mojmír Hampl ... [et al] ; Marek Loužek (ed.). Praha : Centrum pro
ekonomiku a politiku, 2009
Huerta de Soto, Jesús: Peníze, banky a hospodářské krize. Praha : ASPI :
Liberální institut, 2009.
Freixas, Xavier: Handbook of European financial markets and institutions.
Oxford : Oxford University Press, 2008
Komárková, Zlatuše: Integrace finančního trhu vybraných nových členských
zemí EU s eurozónou. Praha : Národohospodářský ústav Josefa Hlávky, 2008.
Závěrečné práce - elektronický zdroj, nejsou volně dostupné
Dobešová, Lenka: Selhání finanční regulace jako jedna z příčin soudobé
finanční krize [elektronický zdroj]. Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola
ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010.
Čabrada, Martin: Regulace bankovního sektoru v EU v důsledku ekonomické
krize. Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta
mezinárodních vztahů, 2011
Internetové zdroje
http://www.euractiv.cz/
http://www.businessinfo.cz/cz/
http://www.cnb.cz/cs/verejnost/pro_media/tiskove_zpravy_cnb/2011/20110211_dohled_ft.html
http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/fintrh_verejna_diskuse.html
http://ces.vse.cz/wp-content/machova.pdf
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
16.06.2011 11:41
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu