Sedm statečných v Československé televizi
Text dotazu
Ten den se pravděpodobně poprvé vysílal film Sedm statečných a já potřebuji vědět od kdy do kdy. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
dle rubriky Televize v Rudém právu z uvedeného dne vysílala Československá televize film Sedm statečných na I. programu od 20.00 do 22.05:
"20.00   Třikrát se Stevem McQueenem: Sedm statečných. Americký film (Brno)
22.05   24 hodin ve světě"
Vysílání Sedmi statečných předcházely Televizní noviny (od 19.30).
Na II. programu byl ve stejný čas uveden pořad Narozeniny. Setkání nejúspěšnějších hostů ostravských TKM (Ostrava)
zdroj: Rudé právo. 1983, roč. 63 - 64, č. 71 (25. 3. 1983), s. 8.
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
08.03.2016 15:29
Michael píše:
Pondělí 20.04.2020 15:31
Prosím o radu, kde se dá sehnat kopie filmu Sedm statečných, s původním českým dabingem ČST Brno.
Dále, kde se dá sehnat kopie filmu V pravé poledne, opět s původním českým dabingem a průvodní písní Waldemara Matušky -Jen Ty buď pořád se mnou.
Děkuji
PSK - admin píše:
Úterý 21.04.2020 11:01
Dobrý den,
film Sedm statečných má 4 dabingy a z dostupných informací k vydaným DVD není vždy zcela zřetelné, se kterým dabingem film vyšel.
Pravděpodobně je ve znění z roku 1968 toto DVD https://filmserver.cz/[…]/ vydané v roce 2016.
Národní filmový archiv zpřístupňuje české filmy, zahraniční bohužel ne, ale možná by Vám též poradili, kam se obrátit s požadavkem na film s konkrétním dabingem (https://nfa.cz/cz/sbirky/zpristupneni/prodej-a-vypujcky/ ).
Pro výpůjčku filmu bychom Vám doporučili se obrátit na půjčovny DVD disků, kde by Vám měli být schopni poradit, které konkrétní vydání je s brněnským dabingem.
Např.:
http://www.mat.cz/kino/cz/pujcovna
http://www.humiri.cz/
http://www.musicworld.cz/
Film V pravé poledne jsme na DVD objevili jen se zvukovou stopou v angličtině, francouzštině a italštině s českými titulky.
https://www.kinobox.cz/[…]/zajimavosti
Další zdroje:
https://dabingforum.cz/viewtopic.php?f=3&t=676
https://dabingforum.cz/viewtopic.php?f=3&t=11537
https://www.youtube.com/watch?v=h1PLBqUDWKE
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu