Dobrý den. Odkud pochází název ulice Krškova v Praze 5? Děkují
Text dotazu
Odkud pochází název ulice Krškova v Praze 5?
Odpověď
Dobrý den,
ulice Krškova je součástí sídliště v Hlubočepích, které bylo pojmenováno podle starého názvu této části Prahy – Barrandova, a kterého výstavba začala počátkem 80. let. Ulice zde nesou jména českých a zahraničních herců a režisérů. Inspirací pro pojmenování Krškovy ulice byl Václav Krška (1900-1969), český režisér, scenárista a spisovatel. Ulice vznikla v roce 1981. (Zdroj: Pražský uličník: encyklopedie názvů pražských veřejných prostranství. Praha: Libri. ISBN 978-80-87271-50-6).
Pokud by Vás zajímalo více informací o Václavu Krškovi, základní přehled naleznete na těchto odkazech:
https://www.ceskatelevize.cz/lide/vaclav-krska/
https://www.csfd.cz/tvurce/3217-vaclav-krska/biografie/
https://www.filmovyprehled.cz/cs/person/20325/vaclav-krska
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
15.10.2021 13:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu