Dobrý den, nevíte, prosím, po kom se jmenuje Prokopova ulice v Plzni?
Text dotazu
Nikde jsme nenašel, po kom a kdy byla Paromlýnská přejmenována na Prokopovu, dalo by se to, prosím, zjistit? Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
Prokopova ulice byla pojmenována podle Prokopa z Plzně, husitského bohoslovce první poloviny 15. století a k přejmenování z Paromlýnské došlo v r. 1878.
Zdroje a jejich dostupnost jsou uvedeny níže:
Čekanová, Markéta. Víte, kde bydlíte?: encyklopedie ulic západních Čech. Starý Plzenec: FORMÁT, 1997. 58 s. ISBN 80-901453-8-8. [Prokopova ulice – s. 40]
ve fondu Studijní a vědecké knihovny v Plzni, signatura 391A62726
Denní zprávy: nové pojmenování ulic. Plzeňské listy. 1878, č. 59 (25. 7. 1878), s. 2.
text dostupný prostřednictvím digitální knihovny Kramerius z:
http://kramerius.nkp.cz/kramerius/PShowPageDoc.do?id=9399052
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Plzeň-město
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
17.03.2016 13:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu