Dobrý den,hledám soupis poddaných podle víry ve Žluticích
Text dotazu
Dobrý den,hledám soupis poddaných podle víry ve Žluticích pro diplomovou práci.Děkuji Hrůza
Odpověď
Vážený pane Hrůzo,
z fondu Krajské knihovny Karlovy Vary Vám k danému tématu mohu doporučit stať
Květoslavy Haubertové: K vývoji a stavu obyvatel ve Žluticích a okolí v 17. století.
In: Západočeský historický sborník 6, s. 145-178. Najdete zde odkazy na další
literaturu.
Našla jsem i elektronické zdroje:
Magisterskou diplomovou práci z Masarykovi univerzity - Hospodářské a sociální aspekty života
venkovského obyvatelstva žlutického panství v 17. a 1. polovině 18. století.
Hana Grünbaumová, 2011 (je v ní soupis poddaných dle víry z roku 1651)
https://is.muni.cz/th/ixvhc/Magisterska_diplomova_prace.pdf
Od roku 1993 vydal Národní archiv tiskem 11 svazků edice „Soupis poddaných podle víry z roku 1651“.
Jde o badateli velmi žádaný titul, jehož tištěná podoba již většinou není k dispozici.
Celá edice je v elektronické podobě jako e-knihy ve formátu pdf.Pro vás je to Žatecko, kde jsou Žlutice
uvedeny na stránkách 686-729.
https://www.nacr.cz/vyzkum-publikace-odborne-akce/publikace/e-knihy
(https://www.nacr.cz/wp-content/uploads/2019/02/Zatecko_cele_H_zamceno.pdf)
Obor
Filozofie a náboženství
Okres
Karlovy Vary
Knihovna
Krajská knihovna Karlovy Vary
Datum zadání dotazu
06.11.2020 07:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu