Dobrý den hledám dům v ulici Pribinova v Praze 12 /dnes Praha 2/ .
Text dotazu
předpokládám, že bych ji našla na mapě z roku 1945.Lze někde získat takovou mapu Prahy , kde bych mohla zmiňovanou adresu dohledat?
Prosím poraďte. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
podívali jsme se Vám do knihy Pražský uličník, dnes se ona ulice jmenuje Sarajevská, ale v době protektorátu se jmenovala Pribinova, jak píšete, viz heslo z dokumentu níže:
Sarajevská 45a Vinohrady - Sarajevo, hlavní město Bosny-Hercegoviny. Srovnej Americká. Vyšehradská 1896-1940 Vyšehrad, viz Vyšehradská. Název zaveden po založení ulice.
Pribinova 1940-1945
Pribina (t861), vládce knížectví s centrem v Nitře (dnes město na Slovensku). Zdroj: LAŠŤOVKA, Marek a kol. Pražský uličník: encyklopedie názvů pražských veřejných prostranství. 1. vyd. Praha: Libri, 1997-2012. 3 sv. ISBN 80-85983-23-0.
Našli jsme na internetu mapu staré Prahy, která ovšem není dostatečná, protože není katastrální. Druhá mapa je lepší, ale číslo popisné zde není uvedeno.
http://www.dveprahy.cz/
http://app.iprpraha.cz/apl/app/archivup/
Lze ještě projít i další mapové portály:
https://www.geoportalpraha.cz/cs/mapy/mapove-aplikace
Zde, kontakt a další možnosti pro vyhledávání:
- https://geoportal.cuzk.cz/(S(lkw43k04z0m01n2bihlhzxav))/default.aspx?mode=TextMeta&text=dSady_archiv&menu=29
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Praha
Knihovna
Datum zadání dotazu
23.03.2020 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu