Dobrý den,existuje seznam vojáků 1.sv.války obce Kejnice?
Text dotazu
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,zda existuje nějaký seznam vojáků,kteří byli povoláni v 1.světové válce.Jedná se mi o obec Kejnice.Mělo jich být 54.
Odpověď
Dobrý den,
seznam mužů odvedených z obce Kejnice do 1. sv. války se nám bohužel najít nepodařilo. Archiválie vztahující se k obci (kronika apod.) jsou k dispozici ve Státním okresním archivu Klatovy (http://www.soaplzen.cz/soka-kt).
Informace k vojákům bojujícím v 1. sv. válce je možné dohledat také v několika volně přístupných digitálních knihovnách:
ANNO – AustriaN Newspapers Online [online]. Wien: Österreichische Nationalbibliothek [vid. 2022-08-23]. Dostupné z: http://anno.onb.ac.at/.
Kramerius: Digitální studovna Ministerstva obrany ČR [online]. Praha: Ministerstvo obrany ČR [vid. 2022-08-23]. Dostupné z: https://digitalnistudovna.army.cz/.
Kramerius: Národní digitální knihovna [online]. Praha: Národní knihovna České republiky [vid. 2022-08-23]. Dostupné z: https://ndk.cz/
Do vyhledávacího pole zadejte název obce ve tvaru „Kejnice“, „Kejnitz“ nebo „Keinitz“.
Nebo Vám můžeme doporučit digitalizovanou Pamětní knihu obce Kejnice vystavenou na webovém portálu Státního oblastního archivu v Plzni: viz https://www.portafontium.eu/iipimage/30460965
Zajímavé odkazy na zdroje najdete také na následujících webových stránkách:
https://velkavalka.info/o_projektu.php
https://mocr.army.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/patrate-po-predcich-ztracenych-v-1--svetove-valce--digitalni-studovna-mo-prinasi-dalsi-unikatni-soubor-matrik-232869/
https://valecnehroby.army.cz/evidence-valecnych-hrobu
Použité zdroje
katalogy a regionální informační zdroje SVK PK, souborný katalog ČR, digitální knihovna Kramerius, digitální knihovna ANNO, webový portál Porta fontium, internet
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Plzeň-město
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
19.08.2022 21:34
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu