Dobrý den chtěl bych něco vědět o kočovném loutkoherci Šimkovi.
Text dotazu
Dobrý den chtěl bych něco vědět o kočovném loutkoherci Šimkovi křestní jméno nevím chtěl bych se o něm a třeba o jeho rodině něco dozvědět.
Odpověď
Dobrý den,
pravděpodobně máte na mysli Josefa Šimka, moravského kočovného loutkáře. Kořeny jeho rodu sahají až do 16. století a je známo několik větví rodu loutkářů Šimků a pět generací marionetářů.
Více informací najdete např. v článcích a knihách
https://www.filmadivadlo.cz/coergahdfgf/uploads/2015/01/O-divadle-2011.pdf
Bartoš,J.: Loutkáři sedmnáctého a osmnáctého věku v Čechách na Moravě a ve Slezsku. Praha.1960.
Bartoš, Jaroslav. Loukářská kronika. Praha, Orbis, 1963.
Skutil. Jan. Genealogické tradice v českém lidovém loutkářství na příkladě rodiny Šimkovy. Genealogické a heraldické informace 1/1985
Dubská, Alice. Dvě století českého loutkářství. Praha, 2004.
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Městská knihovna v Přerově
Datum zadání dotazu
26.03.2018 17:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu