Kultura a globalizace
Text dotazu
Dobrý den,
neporadila byste mi, prosím, nějaké publikace na téma Kultura a globalizace?
Předem děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
Vaše zadání je příliš široké. Jen v katalogu Národní knihovny v knihách a elektronických zdrojích máme 114 výsledků. Zkusrte si sama pro sebe zadání více upřesnit a zpřesnění zadávat do libovolných vyhledávačů, které Vám vyjmenujeme.
Knihy - orientačně z báze NKC http://aleph.nkp.cz  - tedy katalogu Národní knihovny ČR:
BIRCH, David, SRIVASTAVA, Sanjay a SCHIRATO, Tony. Asia: cultural politics in the global age. New York: Palgrave, 2001. xiii, 225 s. ISBN 0-312-29376-3.
FUNG, Anthony Y. H., ed. Asian popular culture: the global (dis)continuity. 1st pub. London: Routledge, 2013. xiii, 274 s. Media, culture and social change in Asia; 31.ISBN 978-0-415-55716-0.
KVÁČA, Vladimír. Crossbreeding cultures: the culture gap in Sub-Saharan Africa. Praha: Oeconomica, 2008. 19 s. Faculty of International Relations Working papers, vol. II, 16/2008. ISBN 978-80-245-1468-0.
ANHEIER, Helmut K., ed., ISAR, Yudhishthir Raj, ed. a WATERMAN, Christopher Alan, ed. Cultural expression, creativity and innovation. 1st pub. Los Angeles: Sage, 2010. xxvi, 460 s. Cultures and globalization series; 3. ISBN 978-1-4129-2086-5.
HEGEMAN, Susan. The cultural return. Berkeley: University of California Press, 2012. 204 s. Flash points; 7. ISBN 978-0-520-26898-2.
Ze stejného výchozího místa se můžete podívat do báze ČNB, což je Česká národní bibliografie a hledat české práce na dané téma, případně se podívat do báze SKC, což je Souborný katalog českých knihoven, v němž naleznete české i zahraniční  knihy alokované v českých knihovnách.
Využijte též báze ANL, která se pro Vás může stát zdrojem citací článků. Dále doporučujeme portál Jednotné informační brány JIB na knihy a JIB+ na články (citace i plné texty) na adresách http://www.jib.cz a http://plus.jib.cz.
Citace článků i plné texty si můžete dohledat přes multivyhledávač NK ČR - EDS, odkaz: http://eds.nkp.cz.
Citace článků:
Petrila, L 2014, 'THE ROLE OF CULTURE IN THE EUROPEAN INTEGRATION PROCESS IN THE CONTEXT OF GLOBALISATION. A ROMANIAN CASE', Studia Universitatis Babes-Bolyai, Europaea, 60, 4, pp. 57-70, Central & Eastern European Academic Source, EBSCOhost, viewed 10 April 2015.
Arefyeva, N, & Alexandrova, E 2015, 'DOMINATION OF CULTURE AND ECONOMICS AS SOCIOCULTURAL PHENOMENA OF THE GLOBALISM', Actual Problems Of Economics / Aktual'ni Problemi Ekonomìki, 164, 2, pp. 8-14, Central & Eastern European Academic Source, EBSCOhost, viewed 10 April 2015.
Globální změny. Pachatel známý: lidstvo. GEO, 2009, 2, s. 40-42. ISSN 1801-3201.
NESBITT, Todd. Co znamená pro média globální vlastnictví?: nadnárodní vlastnictví médií a národní kultura. Literární noviny, 2005, 16(42), s. 7. ISSN 1210-0021. Dostupné také z: http://archiv.ucl.cas.cz/index.php?path=LitNIII/16.2005/42.
Pokud jste uživatelkou NK ČR lze Vám doporučit i plnotextovou databázi českých článků Anopress, která je dostupná v Referenčním oddělení NK ČR, anebo v Oddělení periodik a databázi Library press display, se kterou můžete pracovat z domova, pokud máte platný čtenářský průkaz naší knihovny. Jestliže budete potřebovat pomoc, rádi Vám v Národní knihovně pomůžeme.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.04.2015 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu