dobové ohlasy, kritika na dílo F. Kafky
Text dotazu
Dobrý den,
potřebovala bych poradit, snažím se najít nějaká zhodnocení díla F. Kafky nejlépe co nejstarší. Kde začít hledat?
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Nepíšete, v jakém jazyce by měla zhodnocení být, ale začít můžete třeba článkem:
Česká kultura a Franz Kafka: (Recepce Kafkova díla v Čechách v letech 1920-1948)
JOSEF ČERMÁK
Česká literatura Vol. 16, No. 4 (1968), pp. 463-473
http://www.jstor.org/stable/42707736
Soupis literatury naleznete i zde:
https://is.cuni.cz/studium/predmety/index.php?do=predmet&kod=AKM500159&stev_print=on
https://is.cuni.cz/studium/predmety/index.php?do=predmet&kod=AKM500216
https://www.phil.muni.cz/fil/scf/komplet/kautm.html
Dále Vám mohu doporučit publikaci:
Franz Kafka : internationale Bibliographie der Primär- und Sekundärliteratur : eine Einführung
viz https://vufind.mzk.cz/Search/Results?lookfor=Franz+Kafka+%3A+internationale+Bibliographie+der+Prim%C3%A4r-+und+Sekund%C3%A4rliteratur&type=AllFields&submit=Hledat
Určitě se ale také podívejte do databáze České literární bibliografie: http://isis.ucl.cas.cz/?form=biblio
+
Bibliografické databáze: http://biblio.ucl.cas.cz
Databáze excerpovaných časopisů: http://excas.ucl.cas.cz
Zkuste se také podívat na tyto články:
http://www.iliteratura.cz/Clanek/13789
http://casopis.hostbrno.cz/archiv/2006/2-2006/myty-kolem-franze-kafky
Snad jsem Vám alespoň trochu pomohl.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
Brno-město
Knihovna
Moravská zemská knihovna v Brně
Datum zadání dotazu
31.10.2017 16:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu