Dítě s ADHD
Text dotazu
Porucha ADHD, pomoc s výukou u dítěte s ADHD, rodinné zázemí a vliv rodiny na prospívání dítěte s ADHD, pedagogické pomůcky
Odpověď
Dobrý den,
knih i článků na téma ADHD je poměrně velké množství.
Jednoduše je dohledáte v následujících katalozích:
* online katalog NK ČR - báze NKC na adrese http://aleph.nkp.cz/F (pro dohledání knih)
* Souborný katalog ČR - báze SKC na adrese http://aleph.nkp.cz/F (pro dohledání knih)
* Články v českých novinách, časopisech a sbornících - báze ANL na adrese http://aleph.nkp.cz/F (pro dohledání článků vydaných od r. 1991)
* pro dohledání článků ze zahraničních odborných periodik lze využít licencované online databáze; přehled těchto databází dostupných pro uživatele NK ČR (http://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju).
Pro dohledání dokumentů stačí jednoduše do katalogů zadat ADHD.
Příkladem uvádíme některé z vyhledaných knih a článků:
* LAVER-BRADBURY, Cathy a kol. Šest kroků ke zvládnutí ADHD: manuál pro rodiče i učitele. Překlad Hana Antonínová. Vydání první. Praha: Portál, 2016. 143 stran. ISBN 978-80-262-1035-1.
* KENDÍKOVÁ, Jitka. Krok za krokem s ADHD: praktická příručka pro rodiče předškoláků a školáků s ADHD. Praha: Nakladatelství Dr. Josef Raabe s.r.o., [2015], C2015. 32 stran. KuliFerda a jeho svět. ISBN 978-80-7496-171-7.
* JUCOVIČOVÁ, Drahomíra a ŽÁČKOVÁ, Hana. Máme dítě s ADHD: rady pro rodiče. Vydání 1. Praha: Grada Publishing, 2015. 262 stran. ISBN 978-80-247-5347-8.
* GHUMAN, Jaswinder K., ed. a GHUMAN, Harinder S., ed. ADHD in preschool childern: assessment and treatment. New York: Oxford University Press, C2014. xix, 228 s. ISBN 978-0-19-994892-5.
* JUCOVIČOVÁ, Drahomíra a ŽÁČKOVÁ, Hana. Metody práce s dětmi s ADHD především pro učitele a vychovatele. 8. vydání. Praha: D + H, 2014. 87 stran. Máte neklidné, nesoustředěné dítě?. ISBN 978-80-87295-16-8.
* YARNEY, Susan. Povím vám o ADHD: průvodce pro rodinu a přátele. 1. vyd. Brno: Edika, 2014. 63 s. Tipy pro odborníky. ISBN 978-80-266-0565-2.
* ANTAL, Martin. To dítě je nepozorné: jak žít s hyperaktivním dítětem: ADHD očima ADHD. 1. vyd. Praha: Mladá fronta, 2013. 294 s. ISBN 978-80-204-2898-1.
* DRTÍLKOVÁ, Ivana et al. Hyperkinetická porucha: ADHD. 1. vyd. Praha: Galén, C2007. 268 s. ISBN 978-80-7262-419-5.
* SMÉKALOVÁ, Slávka. ADHD: radosti a strasti života s "neposedným" dítětem. Psychologie dnes, 2015, 21(5), s. 46-47. ISSN 1212-9607.
* TĚTHALOVÁ, Marie. Dítě s ADHD není nevychované. Informatorium 3-8: časopis pro výchovu dětí od 3-8 let v mateřských školách a školních družinách, 2015, 22(1), s. 10-12. ISSN 1210-7506.
* PTÁČEK, Radek. ADHD je celoživotní porucha, aneb, Revoluce v psychopatologii. Psychologie dnes, 2014, 20(10), s. 36-37. ISSN 1212-9607.
* SCHULZ, Dieter a ZIMMERMANN, Karel. Je ADHD nemoc, nebo máme potíže s časem?: terapeutické přístupy v anthroposofické léčebné pedagogice. Člověk a výchova: časopis pro pedagogiku Rudolfa Steinera, 2014, 17(4), s. 13-32.
* MINAŘÍKOVÁ, Lenka. Práce s dětmi s ADHD. Řízení ve školství: [publikace pro řídící pracovníky ve školství], 2013, 21(5), s. 30-42.
Pokud by Vám stačily webové stránky, doporučujeme např.:
* http://www.adehade.cz/
* http://www.nepozornidospeli.cz/
* http://www.prevence-praha.cz/attachments/article/17/ADHD-ADD-Web-1.pdf
* http://www.neklidne-deti.cz/
Obor
Lékařství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
09.03.2016 21:58
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu