Disciplinarni rad cizinecke legie
Text dotazu
Dobry den ,
Cizinecka legie pry ma svuj disciplinární řád. Je možné ho nekde ziskat?
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
Určitá pravidla chování v cizinecké legii  uvádí autor v knize:
[Č.záznamu: 002765292]
15 let v legii : příběh českého vojáka ve francouzské cizinecké legii / Stanislav Gazdik. -- 2. vydání, 1. vydání v nakladatelství CPress. -- Brno : CPress, 2015. -- 140 stran, 54 nečíslovaných stran obrazových příloh : ilustrace (převážně barevné), portréty, faksimile ; 22 cm,
a naleznete je na straně 49-50 v této publikaci.
Tak jako ostatní předpisy týkající se vojenství, patrně i oficiální disciplinární řád cizinecké legie není veřejně dostupný. V bázi knih Národní knihovny ČR ani v odkazech na internetu jsme tento řád nenalezli.
Možná byste některé  informace mohla získat ve francouzštině přímo na http://cz.legion-recrute.com/ a http://www.legion-etrangere.com/?titre=portal-cizinecke-legie&block=19.
Další související literatura z báze NKC, http://www.nkp.cz :
[Č.záznamu: 000986030]
Češi v cizinecké legii / Otto Janka. -- Vyd. 1.. -- Praha : Ivo Železný, 2000. -- 173 s. : portréty ; 21 cm
[Č.záznamu: 002188450]
Historie a současnost Francouzské cizinecké legie / Michal Odstrčil. -- 1. vyd.. -- Brno : M. Odstrčil, 2011. -- 255 s. : il. (převážně barev.), mapy, portréty ; 22 cm
Související internetové odkazy :
http://cz.legion-recrute.com/mdl/info_seul.php?id=52&block=1&titre=kde-slou-it-v-cizinecke-legiji
http://zpravy.idnes.cz/peklo-v-retezech-popsal-cesky-praporcik-kurz-preziti-u-cizinecke-legie-133-/zahranicni.aspx?c=A090911_185940_zahranicni_btw
http://www.reflex.cz/clanek/zajimavosti/66432/5-velmi-prekvapivych-faktu-o-francouzske-cizinecke-legii.html
http://www.specnaz.cz/cizinecka-legie/cizinecka-legie-nejzadanejsi-rady/
http://refresher.cz/22874-Prisna-disciplina-a-drsny-zivot-v-elitni-cizinecke-legii
http://foreginlegion.sweb.cz/jakdolegie.htm
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
08.08.2016 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu