Dílo V. Holana
Text dotazu
Dobrý den,
píšu seminární práci na sbírku Bolest od Vladimíra Holana. Můžete mi prosím doporučit vhodnou sekundární literaturu, která mi pomůže s rozborem této sbírky?
Děkuji za odpověď, pěkný den
Odpověď
Dobrý den.
KŘIVÁNEK, Vladimír: Vladimír Holan básník. Praha, Aleš Prstek 2010.
Str. 126-128 jsou věnovány sbírce Bolest
Další rozbory, komentáře a studie k dílu V. Holana:
GALMICHE, Xavier: Vladimír Holan bibliotékař Boha. Praha, Akropolis 2012.
JUSTL, Vladimír: Holaniana. Praha, Akropolis 2010.
BLAŽÍČEK, Přemysl: Sebeuvědomění poezie-nad básněmi V. Holana. Pardubice, Akcent 1991.
OPELÍK, Jiří: Holanovské nápovědy. Praha, Thyrsus 2004.
za studovnu Knihovny města Ostravy Marie Dostálová
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
Ostrava-město
Knihovna
Knihovna města Ostravy
Datum zadání dotazu
17.10.2016 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu