Didaktické transformace
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli existuje nějaká literatura, nebo internetové zddroje, kde by se daly najít didaktické transformace. Já jsem žádnou literaturu nenašla. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den, podrobnější informace k pojmu didaktická transformace byste mohla získat z následujících publikací, pro vyhledávání jsme použili elektronický katalog NK ČR - http://sigma.nkp.cz/cze/nkc:
1) KROPÁČ, Jiří; KROPÁČOVÁ, Jitka. Didaktická transformace pro technické předměty. Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci, 2006. 104 s. ; 21 cm. ISBN 80-244-1431-7.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200612/contents/nkc20061694685_1.pdf
2) KLEČKOVÁ, Marta; BÍLEK, Martin. Soubor podpůrných materiálů pro transformaci didaktického modelu výuky přírodovědných předmětů. Část chemická. Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci, 2007. 63 s. : il. ; 21 cm. ISBN 978-80-244-1790-5.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200802/contents/nkc20081788161_1.pdf
3) HOLUBOVÁ, Renata. Soubor podpůrných materiálů pro transformaci didaktického modelu výuky přírodovědných předmětů. Část fyzikální. Olomouc :
Univerzita Palackého v Olomouci, 2007. 59 s. : il. ; 21 cm. ISBN 978-80-244-1789-9.
4) JURČÁK, Jaroslav. Soubor podpůrných materiálů pro transformaci didaktického modelu výuky přírodovědných předmětů. Část biologická / Jaroslav Jurčák. Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci, 2007. 95 s. : il. ; 21 cm. ISBN 978-80-244-1787-5.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200803/contents/nkc20081788152_1.pdf
5) DOMINOVÁ, Daniela. Aktivizující metody ve výuce dějepisu. Ostrava : Ostravská univerzita v Ostravě, 2008. 74 s. ; 30 cm. ISBN 978-80-7368-540-9 (brož.)
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200808/contents/nkc20081812355_1.pdf
6) SKALKOVÁ, Jarmila. Obecná didaktika : vyučovací proces, učivo a jeho výběr, metody, organizační formy vyučování. Praha : Grada, 2007. 322 s. : il. ; 25 cm. ISBN 978-80-247-1821-7 (váz.)
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200705/contents/nkc20071712475_1.pdf
Odkaz na částečný náhled v Google Books Search - http://books.google.cz/books?id=ap_kTXOzJFEC
7) PODROUŽEK, Ladislav. Úvod do didaktiky prvouky a přírodovědy pro primární školu. Dobra Voda : Aleš Čeněk, 2003. 247 s. : il. ; 23 cm. ISBN 80-86473-45-7.
Anotace:
http://www.alescenek.cz/detail/uvod-do-didaktiky-prvouky-a-prirodovedy-pro-primarni-%C5%A1kolu:92:524666.html
8) VALIŠOVÁ, Alena; KRASÍKOVÁ, Hana a kol. Pedagogika pro učitele. Praha :
Grada, 2007. 402 s. : il. ; 24 cm. ISBN 978-80-247-1734-0 (brož.)
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200612/contents/nkc20061643180_1.pdf
Částečný náhled v Google Books: http://books.google.cz/books?id=zTB4RInz-rgC
Nalezli jsme také odkazy na internetové zdroje:
http://www.ped.muni.cz/weduresearch/publikace/0011.pdf
http://kdep.vse.cz/Upload/KurzPriloha_1202894064-prezentace%2015.ppt
http://www.ikaros.cz/node/5247
http://www.rvp.cz/clanek/74/444
http://www.ped.muni.cz/weduresearch/publikace/0026.pdf
http://www.inforum.cz/archiv/inforum2003/prispevky/Rain_Tomas.pdf
http://www.muni.cz/research/publications/815970
Pokud byste potřebovala získat další prameny, můžete se obrátit také na Národní pedagogickou knihovnu Komenského (http://www.npkk.cz/), která rovněž odpovídá na dotazy v rámci služby Ptejte se knihovny (http://www.ptejteseknihovny.cz/zadani-dotazu?q=ABA012).
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.05.2009 09:40
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu