dětská kniha o návratu do minulosti
Text dotazu
Dobrý den,
existuje nějaká dětská kniha (nebo knihy), v níž se hlavní hrdina nějakým způsobem ocitne v minulosti, něco tam prožije a opět se vrací do přítomnosti? Něco jako Alenka v říši divů, ale hrdina neodchází do světa fantazie, nýbrž se vrací v čase.
Děkuji!
Odpověď
Dobrý den, děkujeme za dotaz. V použitých zdrojích posíláme výběrový seznam literatury, která Vás zajímá. Některé z nich se nacházejí ve fondu Knihovny města Plzně, pokud byste měla zájem si je půjčit zde, můžete využít náš katalog.
http://lanius.kmp.plzen-city.cz/
Použité zdroje
BABICKÁ, Helena. Jeden okamžik v čase. Vyd. 1. Praha: Baronet, 2004. 384 s. ISBN 80-7214-747-1.
BOOTHBY, Ian. Futurama: (p)ohyby v čase. 1. vyd. Brno: Jota, 2009. 116, [4] s. ISBN 978-80-7217-704-2.
BRAUNOVÁ, Petra. Ztraceni v čase. 2. vyd. V Praze: Albatros, 2011. 132 s. ISBN 978-80-00-02870-5.
ČECH, Svatopluk. Nový epochální výlet pana Broučka, tentokrát do 15. století: mimočítanková četba pro 7. roč. všeobec. vzdělávacích škol. 6. vyd. v SPN. Praha: SPN, 1977. 205, [2] s.
DALTON, Annie. Hvězdné sny. 1. vyd. v českém jazyce. Praha: BB/art, 2006. 119 s. 100% andělé. ISBN 80-7341-909-2.
DE CAMP, L. Sprague. Řeky času. Překlad Pavel Hodek. Vyd. 1. Frenštát p. R. [i.e. pod Radhoštěm]: Polaris, 1995. 251 s. Science fiction. ISBN 80-85911-11-6.
GIER, Kerstin. Modrá jako safír: láska nezná čas. 1. vyd. V Praze: CooBoo, 2012. 349 s. Drahokamy; 2. ISBN 978-80-7447-150-6.
GIER, Kerstin. Rudá jako rubín: láska nezná čas. Překlad Tereza Pecáková. 2. vydání. V Praze: CooBoo, 2015. 334 stran. ISBN 978-80-7447-951-9.
GIER, Kerstin. Zelená jako smaragd: láska nezná čas. 1. vyd. Praha: CooBoo, 2013. 408 s. Drahokamy; 3. ISBN 978-80-7447-258-9.
HOFMAN, Ota. Návštěvníci. 3. vyd. Praha: Albatros, 2008. 202 s., [16] s. barev. obr. příl. ISBN 978-80-00-02001-3.
JARMAN, Julia. Tajemná kočka Ka a egyptská bohyně. 1. vyd. Praha: Mladá fronta, 2008. 114 s. ISBN 978-80-204-1737-4.
MELOUNOVÁ, Ivanka. Cestování po světě. Vyd. 1. Praha: Grada, 2011. 71 s. Čtení pro prvňáčky. ISBN 978-80-247-3431-6.
NESBØ, Jo. Doktor Proktor a vana času. Vyd. 1. V Brně: Jota, 2012. 281 s. ISBN 978-80-7462-149-9.
SCHWINDT, Peter. Justin Time. Do hlubin času. České vyd. 1. Praha: Vašut, 2008. 268 s. ISBN 978-80-7236-611-8.
SMOLÍKOVÁ, Klára. Horác a Pedro v zemi Bójů: dobrodružné putování po Čechách doby železné. 1. vyd. Praha: Albatros, 2005. 48 s. Halóó, jak to je. ISBN 80-00-01567-6.
STONE, Tamara Ireland. Čas mezi námi. Vyd. 1. Praha: Knižní klub, 2013. 301 s. ISBN 978-80-242-4209-5.
TWAIN, Mark. Yankee z Connecticutu na dvoře krále Artuše. Překlad František Gel. 1. vyd. v nakl. Levné knihy KMa. Praha: Levné knihy KMa, 2003. 411 s. Edice světových autorů. ISBN 80-7309-974-8.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Plzně, p. o.
Datum zadání dotazu
19.10.2015 12:15
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu