Dětřich z Hradce
Text dotazu
Dobrý den, jsem studentka a hledám něco k tématu olomoucký biskup Dětřich z Hradce. Bohužel k tomuto tématu nemůžu najít vhodnou literaturu, a proto bych se chtěla zeptat, jestli byste mi nějakou literaturu nemohli doporučit.
Odpověď
"Dětřich z Hradce, třetí syn Vítka ze Hradce, věnoval se stavu duchovnímu a stal se r. 1281 po smrti Brunona ze Schaumburka biskupem Olomuckým. Co takový zemřel 10. října 1302, zanechav po sobě památku muže spravedlivého a o svou diecesi pečlivého."
In: Riegerův slovník naučný, 1862, díl 2, s. 153.
Další literatura:
Šebánek, J.: Studie o kanceláři Dětřicha biskupa olomouckého (1281-1302). - In: Časopis matice moravské, 1926, roč. 50, s.171-275.
z Hradce, Dětřich. - In: Buben,Milan M.: Encyklopedie českých a moravských sídelních biskupů. Praha 2000. S.112.
Dětrich. - In: Katalog moravských biskupů. Olomouc 1977. S. 64.
Obor
Filozofie a náboženství
Okres
--
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
10.01.2008 12:04
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu