děti v Číně a Afgánistánu
Text dotazu
Dobrý den, zajímalo by mě jak probíhá běžný den dítěte v Číně a Afgánistánu.
Odpověď
Dobrý den, děti v těchto zemích žijí v různých životních podmínkách. Proto není možné popsat běžný den dítěte v těchto zemích obecně. Pokud máte danou problematiku zpracovat pro nějaký referát či jinou práci, doporučujeme zhodnotit životní podmínky dětí v daných zemích a následně popsat život jednoho vybraného jedince. K tomu Vám mohou pomoci následující knihy a články:
Život v Číně:
* HASKI, Pierre. Deník čínské školačky : všední život Ma Yan. [Líbeznice] : Víkend, 2004.
* OBUCHOVÁ, Ľubica. Číňané 21. století : dějiny - tradice - obchod. 1.vyd. Praha : Academia, 1999.
* Čínské paradoxy. Ahoj na sobotu. č.4, 1997, s. 8-10.
* http://www.ucitelskenoviny.cz/n_obsah_clanku.php?id=1200&PHPSESSID=086bfe
Život v Afghánistánu
* SEIERSTAD, Åsne. Knihkupec v Kábulu : příběhy ze života. 1.vyd. Praha : Nakladatelství Lidové noviny, 2005.
* MYKISTA, Martin. Afghánistán, prach a růže : putování Afghánistánem za Tálibánu a po jeho pádu. 1.vyd. [Praha] : MTM, 2001.
* http://www.bbc.co.uk/czech/korespondent/184.shtml
* http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/host/_zprava/611068
* http://www.mzv.cz/prtlogar/cz/media/blog/konec_prazdnin_v_afghanske_skole.html
* http://www.lideazeme.cz/clanek/vzdy-na-druhem-miste
Další literaturu k tématu můžete nalézt v Online katalogu Národní knihovny ČR: http://sigma.nkp.cz/cze/nkc, Katalogu Národní pedagogické knihovny: http://www.npkk.cz/, Jednotné informační bráně: http://www.jib.cz/ a dalších katalozích knihoven.
Obor
Antropologie, etnografie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.12.2009 11:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu