"Deset let v ČsOL"
Text dotazu
Dobrý den,
snažím se nalézt záznam o knize/brožuře s názvem "Deset let v ČsOL". Měla vyjít v roce 1932. Týká se legionářů sloužících toho času v četnictvu. Jedinou zmínku o této knize jsem našel v Národním Osvobození 19.5.1932, č.41. DSMO, NK, MZK ani jiné internetové databáze nebyly schopny záznam najít.
Pomůžete mi prosím v pátrání či objasnění, jestli kniha skutečně vyšla (a nebo třeba pod jiným názvem)?
Děkuji.
Odpověď
Vážený pane,
v příloze Národního Osvobození č. 41 z 19. května 1932 se uvádí že brožura má teprve vyjít. Zda k tomu skutečně došlo, a pokud ano, pod jakým názvem skutečně vyšla ovšem zůstává otázkou. Každopádně jsme prověřili v Souborném katalogu ČR i v katalogu naší knihovny všechny tituly s tématikou četnictva, které vyšly mezi lety 1932-1938 a nenalezli jsme žádný dokument, který by tématikou odpovídal brožuře avizované v Národním Osvobození. S ohledem na tuto skutečnost se jeví jako nejpravděpodobnější, že avizovaný titul nejspíš nikdy nevyšel.
Použité zdroje
Souborný katalog ČR
Katalog Knihovny VHÚ Praha
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Vojenský historický ústav - knihovna
Datum zadání dotazu
28.01.2021 17:03
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu