DELTOUR - hudební skladatel
Text dotazu
Dobrý den! Nemohu nikde sehnat informace o hudebním skladateli " ? Deltour ". Bohužel neznám křestní jméno,národnost... Děkuji za odpověď a přeji hezký den. Zjišťuji informace pro maminku,která je velkou faninkou vážné hudby a po telefonickém rozhovoru jsem se dozvěděla, že 24.2.2008 v 19.00 hodin vysílala ČT 2 pořad " To nejlepší z klasiky", kde zazněla skladba od E.Deltoura. Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den, zřejmě se jedná o Emila Deltoura, skladatele, houslistu a jazzmana původem z Belgie, který žil v letech 1899-1956. Používal také jméno Eddy Tower.
Údaje jsme nalezli prostřednictvím licencované databáze World Biographical Archive a jejího rejstříku World Biographical Index Online. Přístup k těmto archivům (v podobě mikrofiší) je možný pouze z počítačů Národní knihovny ČR, restřík je možné využívat nejen v NK ČR, ale i přes vzdálený přístup (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104), pokud jste registrovanou čtenářkou Národní knihovny a máte platný čtenářský průkaz. Více informací o biografických archivech můžete získat na adrese http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_mikrofise.htm .
Záznam v rejstříku World Biographical Index uvádí citaci zdroje, ze kterého byly údaje převzaty. Jedná se o Dictionnaire du jazz à Bruxelles et en Wallonie. Liège: Margada, 1991. 327 s. ISBN 2-87009-468-X. Kniha je dostupná v Národní knihovně ve studovně Hudebního oddělení (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=weba_oh_stud1.htm) pod signaturou III Ee 240 (skladištní signatura je T 169 037). Heslo Emile Deltour je v ní pěkně zpracované, obsahuje informace o místech jeho působení, o skladbách, které vydal, apod. Text je ovšem ve francouzštině.
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
06.03.2008 08:48
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu