Delaware, Mississippská nížina
Text dotazu
DOBRÝ DEN, MĚLA BYCH NA VÁS PROSÍM DOTAZ OHLEDNĚ ZEMĚPISU.CHTĚLA JSEM SE ZEPTAT, ODKUD a KAM SE ROZKLÁDÁ DELAWAREMISISIPSKÁ NÍŽINA. DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ a NA SHLEDANOU.
Odpověď
Dobrý den,
spojení Delawaremississippská nížina není možné, neboť stát Delaware leží v jiné části USA, než kterou protéká řeka Mississippi.
Delaware je stát ležící na atlantickém pobřeží. "Zaujímá území 5 300 km na poloostrově Delmarva, mezi zálivy Delawarským a Chesapeake; po Rhode Islandu je druhým nejmenším státem unie. První stálé osady Evropanů v Delaware vznikly v r. 1638. Delaware patří mezi 13 zakládajících států, které vytvořily Spojené státy americké."
( Všechno o Zemi : místopisný průvodce světem. 2.vyd. Praha : Reader's Digest Výběr, 2000. str.150.)
(Wikipedie: http://cs.wikipedia.org/wiki/Delaware)
Mississippská nížina se rozkládá na jihu USA v povodí dolní Mississippi od soutoku s Ohiem. Původně se tak označoval mořský záliv zanesený říčními nánosy. (Geografický místopisný slovník světa. 1. vyd. Praha : Academia, 1993.) (mapy Mississippi: http://lib.utexas.edu/maps/mississippi.html).
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
22.12.2009 16:24
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu