Děkani hradecké pedagogické fakulty
Text dotazu
Dobrý den, potřebuji se dozvědět toto:
1) Kdy prof. Josef Švarc převzal děkanskou funkci po svém předchůdci prof. Františku Krejčím? Bylo to v roce 1975 nebo až v následujícínm roce?
2) Kdo vystřídal po sametové revoluci v této funkci prof. Olgu Ducháčkovou?
3) Kdo působil jako děkan PdF v období, kdy byl rektorem VŠP prof. Oldřich Richterek (1992-1995), dosavadní děkan PdF?
Odpověď
Prof. Josef Švarc převzal děkanskou funkci v roce 1976 (děkanem byl v letech 1976 - 1985). Po sametové revoluci se po Olze Ducháčkové stal děkanem Jindřich Hellberg (1990 - 1991). V době, kdy byl prof. Oldřich Richterek rektorem (1993 - 1996) byl děkanem fakulty Zdeněk Půlpán.
Informace jsem čerpala z knihy 40 let pedagogické fakulty. Hradec Králové 1999, s. 16.
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
07.05.2012 13:47
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu