Dějiny Lucemburska
Text dotazu
Dobry den, nemohli byste mi prosim zjistit, od koho
se dostaly 3 svazky Bertholetovych Dejin Lucemburska (1743)do Moravské
zemské knihovny v Brně - kdo si je puvodne pořídil?
Odpověď
Dobry den,
podle provenience (razitko Lobkovicka knihovna) lze usuzovat, ze zminene
trojsvazkove dilo pochazi z prazske sekundogeniturni lobkovicke knihovny.
Byla zakoupena statem v roce 1928 pro UK v Praze, ktera z ni pak v
pozdejsich letech podelila UK v Brne a Bratislave. Do Brna se stare tisky
dostaly v letech 1941-1943.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Moravská zemská knihovna v Brně
Datum zadání dotazu
21.01.2010 09:38
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu