dějiny Jaroměře
Text dotazu
Dobrý den, potřeboval bych sehnat publikaci o podrobných dějinách Jaroměře.
Odpověď
Dobrý den,
mohu Vám doporučit tyto knihy a sborníky – pokud je pod záznamem připsaná signatura KM HK – tak má knihu naše knihovna – tedy Knihovna města Hradce Králové, pokud je signatura SVK HK – knihu vlastní Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové.
1.      Minulostí Jaroměře : Sborník příspěvků k dějinám města. 1. sv. / Red. Vladimír Wolf ; Úvod: František Dvořák. -- 1. vyd. -- Jaroměř : Měst. NV, 1968 (Pardubice : MTZ 401). -- 328, [2] s.
Resumé: Pořadatelé sborníku byli vedeni snahou zachytit významné události minulých dob Jaroměře v knize, která by při vědecké úrovni byla přístupná všem, kteří se zajímají o bohatou historii tohoto města.
Signatura SVKHK 53 850/1
2.      Minulostí Jaroměře : Sborník příspěvků k dějinám města a okolí. 2. sv. / Red.Jan Kuběnka ; Úvod: František Dvořák. -- 1. vyd. -- Jaroměř : Měst. NV, 1971(Pardubice : Východočes. tisk. 01). -- 255, [1] s.
Signatura KM HK 53547/2
Signatura SVK HK 53 850/2
3.      Jaroměř : 1126-1976 : [Sborník] / Red. Václav Halák ; Předml.: František Šotola ; Fot.: [kol.]. -- 1. vyd. -- Jaroměř : Měst. NV, 1976 (Rychnov nad Kněžnou : Východočes. tisk.). -- 128 s. ; 8°. -- Historická data. -- S obr. v textu. -- Fot. na tit. listu a frontispice. -- Obálka: Zdeňka Škopková. -- Vyd. u příležitosti 850. výročí Jaroměře. -- 3000 výt. -- Bibliogr. -- Pozn.-- Odkazy na lit.
Signatura KM HK 74786
4.      Knapp, Antonín, 1843-1887
Paměti královského věnného města Jaroměře nad Labem / sebral a vypravuje Antonín Knapp. -- [Jaroměř] : Nákladem královského věnného města Jaroměře, 1887 (V Poličce : Tiskem V. Vetterla řízením Fr. L. Popelky). -- 267 s., [7] l. obr. příl. : il. ; 26 cm. -- Část. německý a latinský text. -- Název na doplňkové titulní stránce: Paměti Jaroměře nad Labem. -- Frontispis. --
Obsahuje bibliografické odkazy a rejstřík. -- (Brož.)
Signatura KM HK N2292
5.      Hovorka, Josef, 1967-
Dvanáct kapitol z historie Jaroměřska : [rozšiřující a doplňkový učebnicový text / napsal Josef Hovorka ; s ilustracemi Karla Votlučky]. -- Vyd. 1. -- Náchod : Okresní školský úřad ; Jaroměř : Městská knihovna, 1996. -- 63 s. :il., portréty ; 29 cm. -- Marginálie. -- 1000 výt. -- Bibliogr. -- ISBN 80-901791-2-6 (Městská knihovna. Jaroměř : brož.)
Signatura SVK HK I-736 426a
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
14.12.2007 15:21
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu