Dějiny Evropy, světa po 2. světové válce
Text dotazu
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat na tituly, které mapují dějiny Evropy popř. světa po druhé světové válce. Události, které se děly apod. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
dějinám Evropy či celého světa po druhé světové válce jsou věnovány například knihy:
ADAMOVÁ, Karolina. Stručný přehled světových dějin v datech : 1945-1995. 1. vyd. Praha : Alba, 1996.
WEGS, J. Robert. Evropa po roce 1945. 1.vyd. Praha : Vyšehrad, 2002. ISBN 80-7021-507-0
LAQUEUR, Walter. Europe in our time : a history 1945-1992. London : Penguin Books, c1992. ISBN 0-14-013969-9
SOJÁK, Vladimír. Svět po druhé světové válce. 1. vyd. Praha : Orbis, 1962 ( 3 svazky )
Dějiny světa 1945-1949. [Sv.] 11. 1. vyd. Praha : Svoboda, 1988
Dále vyšly publikace, které mapují dějiny celého 20. století. Například:
20. století : kronika 1900-1999. 1. české vyd. Praha : Fortuna Print. ISBN 80-7321-039-8
BOWMAN, John S. Kronika dějin 20. století. Praha : Columbus, 1993. ISBN 80-901578-2-3
COTTRELL, P. L. 20. století den po dni. 1. čes. vyd. Praha : Nakladatelský dům OP, 1994. ISBN 80-85841-12-6
Řadu dalších knih dohledáte v katalogu Národní knihovny NKC:
http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=nkc nebo katalogu České národní bibliografie:
http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=cnb
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
06.11.2007 18:45
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu