Dějiny českého tiskařství
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat v jakých knihách či článcích bych se dočehla o historii
českého tiskařství v Čr v 15.-16. stol. Potřebovala bych to ke své práci do školy.
Děkuji moc.
Odpověď
Dobrý den,
jako hlavní pramen doporučuji:
Voit, Petr : Encyklopedie knihy: starší knihtisk a příbuzné obory mezi
polovinou 15. a počátkem 19. století, Praha: Libri, 2008, 655 s.
Užitečné informace dále naleznete v:
Večeřová, Petra : Šumanská tiskárna 1585 – 1628, Praha : Archiv
státního města Prahy : Scriptorium, 2002, 370 s.
Kneidl, Pravoslav : Vimperská tiskařská tradice 1484 – 1984, Praha :
Československý spisovatel, 1984, 56 s.
Špetko, Jozef : Dějiny písma a knihy, Bratislava : Slovenské pedagogické
nakladatel'stvo, 1963, 207 s.
Mitáček, Jiří : Dílo tiskařů jednoty bratrské : katalog expozice v
Památníku Bible kralické v Kralicích nad Oslavou, Brno : Moravské zemské
muzeum, 2002, 31 s.
Šmahel, František : Knihtisk a kniha v českých zemích od husitství do Bílé
hory : sborník prací k 500. výročí českého knihtisku, Praha, 1970, 257 s.
Kubíček, Jaromír : Knihtisk v Brně a na Moravě, Brno : Muzejní a
vlastivědná společnost, 1987, 239 s.
Voit, Petr : Minulost pražského knihtisku, Praha : Státní knihovna ČSR,
1987, 157 s.
Suchá, Milada : Pět století knižní kultury v Plzni : několik pohledů do
historie knihy a tisku, Plzeň : Státní vědecká knihovna, 1968, 63 s.
Lábek, Ladislav : Počátky českého knihtisku, Plzeň : Grafika, 1948, 84 s.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Moravská zemská knihovna v Brně
Datum zadání dotazu
25.11.2009 14:22
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu