Definice sochařství
Text dotazu
Prosím Vás, nemohli byste mi napsat charakteristiku sochařství? Nikde to totiž nemohu najít. Nebo nějakou webovou stránku, kde bych to našla. Předem děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
sochařství je druh výtvarného umění, zobrazující skutečnost a umělecké představy trojrozměrným objektem, případně docilující prostorovosti plastickým náznakem, světelnými prostředky, ap.
Sochařství se dělí podle techniky na skulpturní, vytvářející konečné dílo odebírání hmoty(kamenosochařství, glyptika, atd.) a plastické, spočívající na postupu modelování a přidávání hmoty(štukatérství, kovolitectví, atd.) Dalšími dělítky jsou funkce, pojetí, materiál, druh.
Použitá literatura a podrobnější informace:
Všeobecná encyklopedie ve čtyřech svazcích. -- Vyd. 1.. -- Praha : Nakladatelský dům OP, 1996-. -- 4 sv. : il., mapy, portréty (část. barev.) ; 25 cm
Ottův slovník naučný : illustrovaná encyklopedie obecných vědomostí. -- Praha : J. Otto, 1888-1909. -- 28 sv. : il. ; 25 cm
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.02.2008 08:34
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu