Datum demolice hotelu Merkur
Text dotazu
Datum demolice bývalého hotelu Merkur v Jablonci nad Nisou
Odpověď
Dobrý den,
v knize Jablonecké hospody do roku 1989 od Josefa Kunce jsme na str. 108 našli pod dobovou fotografií následující informaci: "Po roce 1945 převzal hotel Bytový podnik města, který zde měl v nájmu 11 bytů. Ostatní prostory byly pronajímány Restauracím a jídelnám. Postupem času byla budova hotelu Merkur v tak dezolátním stavu, že byla v roce 1987 odstřelena."
Použité zdroje
Kunc, Josef: Jablonecké hospody do roku 1989
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
Jablonec nad Nisou
Knihovna
Městská knihovna Jablonec nad Nisou
Datum zadání dotazu
10.11.2016 15:23
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu