Data spotřeby potravin v Německu
Text dotazu
Mám na Vás prosbu, zda byste mi nemohli poradit - na stránkách Eurostatu jsem našla některé mnou vybrané potraviny, ovšem v některých případech jsou data pouze do roku 2009 nebo také chybí úplně. Proto bych Vás ráda požádala o radu, zda existuje jiný způsob, jak data z Eurostatu dohledat. Jedná se konkrétně o tyto potraviny - maso hovězí, drůbeží, vepřové, rybí, dále luštěniny, zelenina, brambory, máslo, chléb a vejce.
Odpověď
Souhrnné statistiky mívají značný časový skluz. Zajímá-li vás spotřeba v Německu, zaměřte se při vyhledávání jen na Německo.
Pro maso  jsem zadala termíny : Deutsch Statistik  Fleisch/Fisch/Butter/Hülsenfrüchte/Brot/Eier Verbrauch 2011
Dostala jsem odkazy např.:
„Bundesverband de deutschen fleischwarenindustrie“ http://www.bvdf.de/in_zahlen/tab_06/
„Bundesministerium für Ernährung…“  http://berichte.bmelv-statistik.de/AHB-0022920-2010.pdf
Statista http://de.statista.com/statistik/daten/studie/12647/umfrage/verbrauch-von-butter-seit-1999/
http://de.statista.com/statistik/daten/studie/198042/umfrage/durchschnittlicher-verbrauch-bestimmter-produkte-im-leben-eines-deutschen/
http://www.bild.de/ratgeber/diaet/weight-watchers/uebergewicht-essen-pro-jahr-in-zahlen-22051604.bild.html
Samozřejmě je obtížné porovnávat navzájem takové dílčí národní statistiky (nebo statistiky zpracovávaném určitými institucemi), protože jejich metodika může být rozdílná. Ale jinou cestu nevidím. Lze předpokládat, že zatím jsou zpracované statistiky do r. 2011.
Počítejte např.  s tím, že ryby bývají vykazovány samostatně, nikoli v rámci masa, máslo bývá vykazováno v rámci tuků, nikoli mléčných výrobků, chléb se vykazuje v rámci pekařských výrobků. Někdy jsou statistické hodnoty vykazovány podle celých komoditních skupin, takže požadované dílčí údaje nemusí být k dispozici.
Ohledně získávání statistických údajů o spotřebě potravin doporučuji obrátit se na Dr. Ing. Mezeru (mezera.josef@uzei.cz), který se mj. zabývá i zpracováním komoditních zpráv pro MZe ČR.
Obor
Zemědělství
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
05.04.2013 09:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu