Dario Fo
Text dotazu
Dobrý den, nepodařilo se mi zjistit, zda bylo někdy
česky vydáno dílo Mistero buffo italského nositele Nobelovy ceny Daria Fo.
Objevila jsem jen knihu Polomyšín a dvě divadelní hry Archandělé nehrají
biliár a Svatý komediant František. Pokud je v češtině dostupné ještě něco
dalšího, prosím o bližší informace o vydaných dílech. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
dle online katalogu Česká národní bibliografie, Souborný katalog ČR, online karalogu NK ČR (všechny dostupné na adrese http://aleph.nkp.cz/F/ ), portálu Jednotné informační brány (www.jib.cz ) a katalogu SKAT (http://www.skat.cz/ ) byly do češtiny přeloženy následující knihy atora Daria Fo:
* FO, Dario. Archandělé nehrají biliár. Praha, 1963.
Ve fondu: Vědecká knihovna Olomouc, sign. II 318.200
* Fo, Dario. Archandělé nehrají biliár: Hudební komedie o 9 obr. Praha: Dilia, 1963. 74, [1] s.
Ve fondu: NK ČR Praha, Městská knih. Jaroměř
* Fo, Dario. Polomyšín: mých prvních sedm let (a nějaké navíc). Vyd. 1. Praha: Fra, 2009. 223 s. Edice světové prózy. ISBN 978-80-86603-57-5.
Kniha se nachází ve fondu mnoha českých knihoven, jejich seznam naleznete např. v Souborném katalogu ČR
* Fo, Dario. Svatý komediant František. [Česko]: [s.n.], [2003?]. 36 s.
Ve fondu: Moravskoslezská věd.knih. Ostrava, sign. G 278.104
* Fo, Dario. Svatý komediant František. Přeložila Marina Castiellová-Feltlová. Praha : Svět a divadlo, 2002. 36 s.
Ve fondu: Městská knihovna Praha - Staré Město, sign. BA 308; Krajská věd. knih. Liberec, sign. L 52292; Vědecká knihovna Olomouc, sign. 1-139.825.
* Fo, Dario. Svatý komediant František. Přeložila Marina Castiellová-Feltlová. Praha : Svět a divadlo, 2001. 36 s.
Ve fondu: Studijní a vědecká knihovna Hradec Králové, sign. 752 087
Tedy v podstatě se jedná o Vámi zmíněné tři tituly. Ve slovenštině dále vyšly:
* Fo, Dario. Buffonáda zázrakov. Bratislava: Slovenská literárna agentúra, 1990. 85 s.
Ve fondu: Moravská zemská knihovna Brno, sign. 4-0960.338; JVK České Budějovice.
* Fo, Dario. Kto ukradne nohu, bude mať šťastie v láske. Bratislava: Slovenská literárna agentúra, 1976. 116 s.
Ve fondu: Moravská zemská knihovna Brno, sign. 4-0755.280
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní lékařská knihovna
Datum zadání dotazu
18.10.2011 09:41
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu