Darda
Text dotazu
Dobrý den, mohli byste mi pomoct, dohledat princip a pravidla karetní hry Darda. Všude nacházím jen obecné zmínky a nemohu dohledat regulérní pravidla.
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny.
Rozpis pravidel karetní hry Darda jsme nalezli v následující knížce na stránkách 160-162. V odkazu na záznam knížky v Souborném katalogu ČR naleznete také seznam knihoven, které mají titul k dispozici:
SVOBODA, Tomáš a kol. Oficiální pravidla karetních her. 1. vyd. Praha: Eminent, ©2002. 295 s. ISBN 80-7281-116-9.
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001013436&local_base=SKC
Opis pravidel jsme nalezli také v následujícím internetovém zdroji, jeho relevantnost ale neumíme zaručit: https://zcrzcr.wordpress.com/2010/03/31/842734-jeste-o-darde/.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.03.2023 18:04
Anonym píše:
Pondělí 03.04.2023 08:32
Dobrý den,
bohužel se mi knihu nikde sehnat, a nevím jak moc relevantní je vámi poslány odkaz. Nemohli byste mi pravidla nějak přiblížit, nebo někam odkázat.
PSK - admin píše:
Pondělí 03.04.2023 09:48
Dobrý den,
obsah knížky nemůžeme z důvodu autorských práv volně šířit a sdílet. Záznam knížky v Souborném katalogu ČR (uveden v původní odpovědi) obsahuje seznam desítek knihoven po celé ČR, které mají titul k dispozici. Pokud nemáte přístup k žádné z těchto knihoven, můžete využít meziknihovní výpůjční službu – informace Vám poskytne knihovna, kterou navštěvujete.
Knížku jsme nalezli také v nabídce různých antikvariátů (https://muj-antikvariat.cz/). Pro Vaše soukromé nebo studijní účely Vám můžeme ještě nabídnout vyhotovení papírových kopií (buď celé knížky nebo vybraných stránek) a jejich zaslání poštou. Více o službě kopírování na objednávku zde: https://www.nkp.cz/sluzby/chci-sluzbu/ziskat-kopii.
Anonym píše:
Sobota 08.04.2023 18:22
V této knize jsou pravidla Dardy hodně stroze napsané. Existuje nějaký jiný zdroj, kde by byli pravidla více rozepsané/pochopitelné?
PSK - admin píše:
Úterý 11.04.2023 10:28
Dobrý den,
v Souborném katalogu ČR jsme nalezli ještě následující knížku, která dle naskenovaného obsahu uvádí také hru Darda:
OMASTA, Vojtěch a RAVIK, Slavomír. Karty, hráči, karetní hry. Praha: KMa, 2007. 600 s. ISBN 978-80-7309-521-5.
https://aleph.nkp.cz/F/?fun[…]03461297&local_base=SKC
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu