Dánská herečka Emilie Sannomová
Text dotazu
Dobrý den,
prosím o zaslání seznamu zdrojů, kde je možné se dočíst více o této herečce. Jako indicie zasílám:
Dánská herečka Emilie Sannomová (přezdívaná Mille) byla před válkou význačnou osobností evropského filmového světa, tragicky zahynula v roce 1931.
Mnohokrát děkuji
Odpověď
Dobrý den,
o dánské herečce a kaskadérce Emilii Sannom je bohužel možné se dočíst především v dánských zdrojích. Nahlédli jsme do řady filmových encyklopedií a publikací týkajících se dějin evropského filmu, nicméně herečka se pravděpodobně netěšila slávě až tak velké, a proto v nich o ní není ani zmínka.
Z tohoto důvodu Vám můžeme níže předložit především řadu internetových zdrojů, a zdrojů v dánštině a angličtině.
V angličtině:
https://silentsplease.wordpress.com/2015/11/01/emilie-sannom/
http://www.imdb.com/name/nm0762935/?ref_=tt_cl_t1/
Články v dánštině:
http://www.kvinfo.dk/side/597/bio/1149/origin/170/
http://assistens.dk/personer/emilie-sannom/
http://gravsted.dk/person.php?navn=emiliesannom
http://www.dfi.dk/faktaomfilm/person/da/127598.aspx?id=127598
http://www.danskefilm.dk/skuespiller/5735.html
Knihy o Emilii Sannom v dánštině, jejichž anglické, ani české překlady jsme nenalezli:
• Nørgaard, E. (1992). Mille: Mændenes overmand : den eventyrlige beretning om skuespillerinden Emilie Sannoms liv. Denmark: Holkenfeldt.
• Hove, P. (1992). Mille. København: Gyldendal.
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.11.2016 10:14
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu