daňové ráje
Text dotazu
Hledam neco o danovych rajich a jejich problematice vcetne publikaci apod.
Odpověď
Dobrý den,
daňový ráj je někdy také označovan modernějším názvem offshore finanční centrum, avšak ne každý text, zajímající se o tuto problematiku, jej považuje za synonymum. Jako hlavní rozdíl mezi nimi uvádí, že za daňový ráj lze považovat v podstatě jakoukoli zemi nabízející investorům daňové úlevy, zatímco offshore se obvykle rozumí země svými podmínkami vhodná pro rozvoj podnikání na svém území.
Více informací o daňových rájích/offshore lze najít např. v následujících publikacích dostupných v NK ČR:
Mezinárodní daňové plánování / Štěpán Klein, Karel Žídek. -- 1. vyd.. -- Praha : Grada, 2002. -- 230 s. ; 21 cm
Britain's offshore equipment and services industry. -- London : Central Office of Information, 1982. -- 27 s., [8] s. obr. příl. : il., mapa ; 21 cm
Offshore / Penelope Fitzgerald. -- 2nd Print. -- London : Collins, 1979. -- 141 s. ; 21 cm
Daně a daňové poradenství I. / Eva Kolářová. -- Kunovice : Evropský polytechnický institut, 2004. -- 38 s. ; 30 cm
Daňové tipy a triky 4, aneb, Spousta novinek ke snížení daní / Miloš Hovorka. -- 4., aktualiz. a rozš. vyd.. -- Ostrava : Sagit, 2003. -- 139 s. ; 18 cm
Prostřednictvím Souborného katalogu ČR jsou k dispozici další publikace:
Paradis fiscaux et opérations internationales : pays et zones a fiscalité privilégiée-mesures anti-évasion.. -- Levallois : Éditions Francis Lefebvre, 1997. -- 460 s. Vlastní knihovna Akademie věd ČR
The offshore solution : privacy, asset protection, tax shelters, offshore banking and investing / Terry L. Neal. -- Reno : MasterMedia Publishing Corp., c2001. -- 384 s. Vlastní knihovna ZČU v Plzni.
Další publikace, popř. časopisy lze vyhledat pomocí online katalogu NK ČR, Souborného katalogu ČR, Souborného katalogu ČR-seriály, vše dostupné na
adrese: http://sigma.nkp.cz/F/ .
Informace také na webových stránkách:
http://www.podnikame.cz/tip/index.php3?co=danraj
http://www.sfinance.cz/page.php?page_id=744
http://podnikani.idnes.cz/podnikejte-bez-dani-a-ucetnictvi-dog-/firmy_tipy.a
sp?c=A061003_130143_firmy_tipy_vra
http://offshore.kkp.cz/main-pojmy.html
K vyhledávání informací Vám také může psloužit magazín Finance:
http://www.financemagazine.cz/
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
15.01.2008 14:23
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu