daňová soustava Velké Británie a Německa
Text dotazu
Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o doporučení literatury k mé diplomové práci. Konkrétně potřebuji literaturu, kde bude uvedena daňová soustava Velké Británie a Německa od roku 1918 do současnosti. Dále bych se chtěl zeptat zda touto literaturou Národní knihovna disponuje a zda by bylo možné si ji vypůjčit?
Předem děkuji za odpověď a Vaši ochotu.
Odpověď
Dobrý den,
Pro názornost přikládáme několik citací jednotlivých publikací, kterými NK ČR disponuje. Jelikož zpracováváte vývoj daňové soustavy Německa a Velké Británie, i publikace staršího data jsou pro Vás vhodné. Pokud zadáte do našeho systému (http://aleph.nkp.cz ) klíčová slova: daň? Syst? Máte k dispozici 178 záznamů, které si buď projdete, anebo dotaz ještě upřesníte. Je dobré použít i další synonymní výrazy a využívat možností rozšiřování (otazník). Jistě budete potřebovat i články, případně plné texty článků (z důvodu licenčních podmínek plné texty můžete studovat až po zaregistrování v NK ČR), proto doporučujeme využít katalog eds (http://eds.nkp.cz/ ) Romano, Carlo Alberto. Advance tax rulings and principles of law: towards a European tax rulings system?. Amsterdam: IBFD, 2002. xxviii, 544 s. Doctoral series, 4.
Kay, John Alexander a King, Mervyn A. The British tax system. 3rd ed. Oxford: Oxford University Press, 1983. 16, 270 s. ISBN 0-19-877206-8.
Mühl-Schimmele, Petra. Die Behandlung von Erbschaften und Schenkungen in einem konsumorientierten Einkommensteuersystem. Frankfurt am Main: Peter Lang, 1999. xx, 191 s. Kollektive Entscheidungen, Wirtschaftspolitik und öffentliche Finanzen, Bd. 6. ISBN 3-631-35353-7.
Wüstner, Bernhard. Die Bewertungsneutralität der zinsbereinigten Gewinnsteuer: Auswirkungen innerhalb der deutschen und der US-amerikanischen Rechnungslegung. Frankfurt am Main: Peter Lang, C2000. xvi, 167 s. Europäische Hochschulschriften. Reihe 5, Volks- und Betriebswirtschaft = Publications universitaires européennes. Série 5, Sciences économiques, gestion d'entreprise = European university studies. Series 5, Economics and management, Bd. 2658. ISBN 3-631-36604-3.
Witzel, Ralf. Bürgergeld rettet Arbeitsmarkt: vom entmündigenden Wohlfahrtsstaat zur postindustriellen Bürgergeldgesellschaft. Bonn: Lemmens, C1998. 175 s. ISBN 3-932306-20-1.
Dále přikládáme zajímavé odkazy ze Souborného katalogu českých knihoven a odkaz na bakalářskou práci, kde především zkrácené internetové odkazy na webové stránky vládních institucí by Vám opět mohly pomoci.
http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=004038618&local_base=SKC
http://is.muni.cz/th/63235/pravf_m/Zdaneni_darovani_v_Evrope_-_Radek_Pavlacka.txt
https://www.vse.cz/vskp/38523_nemecky_danovy_system
http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=004036991&local_base=SKC
Pokud se rozhodnete se stát uživatelem NK ČR, tak se předregistrujte (http://www.nkp.cz/sluzby/predregistrace ) a objednejte si požadované tituly z našeho katalogu. Zahraniční produkci si můžete půjčit domů, domácí většinou pouze do studovny. K prohlížení plných textů článků musíte již mít dokončenou registraci, tj. výstavou průkazku uživatele v Hale služeb NK ČR (http://www.nkp.cz/o-knihovne/zakladni-informace/kontakty ) k čemuž potřebujete Kč 110,- a platný občanský průkaz. Pokud ke studuji budete potřebovat knihovní jednotku , jež má ve fondu jiná česká, anebo zahraniční knihovna, není problém si ji objednat do NK ČR přes Meziknihovní výpůjční službu.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
10.01.2014 17:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu