Dálkové studium Fyzioterapie, Rehabilitace
Text dotazu
Dobrý den, mohli byste mi prosím zjistit, zda a kde se dá v ČR v letošním či příštím roce studovat dálkově fyzioterapie, případně rehabilitace? Jsem na mateřské dovolené, pracuji jako masérka, a nemám možnost studovat prezenční formou. Děkuji moc za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
nepíšete ze kterého jste města, proto Vám zasíláme Vám přehled bakalářského  studia fyzioterapie v celé ČR. Protože se ovšem jedná o obor, který je úzce spjat s praxí, dálkové studium není v tomto případě běžně nabízeno.
-          -dálkové bakalářské studium fyzioterapie existuje na fakultě v Hradci Králové, je ale určeno pro již stávající fyzioterapeuty bez vysokoškolského vzdělání, aby si zvýšili kvalifikaci  -http://www.uhk.cz/cs-cz/studium/studijni-obory/standardni-studium/zakladni-informace/Stranky/default.aspx
-          http://www.fbmi.cvut.cz/uchazeci/studium/bakalarsky-program/fyzioterapie?utm_source=topkontakt-partner&utm_medium=topkontakt
-          http://uzs.ujep.cz/
-          http://fzs.zcu.cz/kfe
-          http://www.praha-fyzioterapie.cz/studium_fyzioterapie_-_bakalarske_studium.html
-          http://www.lf2.cuni.cz/Studium/pr/informace.htm
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.06.2013 12:26
Kristýna píše:
Pátek 15.07.2016 12:26
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je možné studovat dálkově fyzioterapii a kde. Četla jsem, že na vyšších odborných školách se vyučoval obor fyzioterapeut. Teď bohužel nemůžu o tomto oboru najít zmínku. Tak jsem se chtěla ještě zeptat zda nemáte o tomto oboru na vyšších odborných školách v Brně a okolí bližší informace. Moc děkuji
PSK - admin píše:
Pondělí 18.07.2016 15:23
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail, služba PSK
Václav píše:
Čtvrtek 05.03.2020 01:37
Dobrý den, taky by mě zajímalo dálkové studium fyzioterapie prosím o nějaké informace. Předem moc děkuji
PSK - admin píše:
Čtvrtek 05.03.2020 14:10
Dobrý den, podobný dotaz jsme již několikrát zodpovídali.
Odpovědi najdete v komentářích a znovu Vám též přeposíláme text odpovědi.
Níže jsme Vám připravili soupis vysokých škol v České republice a na Slovensku, které aktuálně nabízejí obor fyzioterapie nebo podobná zaměření v kombinovaném bakalářském studiu. Podrobné informace najdete pod přidanými odkazy. Čistě dálkové studium žádná vysoká škola nenabízí, kombinované studium je dnes běžná forma studia, umožňující studium např. při zaměstnání.
ČESKÁ REPUBLIKA
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Fakulta zdravotnických studií
https://www.univerzitasever[.]=1&obor12=1&idpz=91
Fyzioterapie - bakalářské kombinované
Ergoterapie - bakalářské kombinované
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích - Zdravotně sociální fakulta http://www.zsf.jcu.cz/[.]/studijni-programy-obory-kurzy
Rehabilitace - rehabilitační - psychosociální péče o postižené děti, dospělé a seniory - bakalářské kombinované
Univerzita Palackého v Olomouci - Fakulta tělesné kultury https://ftk.upol.cz/[.]/ Aplikovaná tělesná výchova - bakalářské kombinované Aplikované pohybové aktivity - bakalářské kombinované
SLOVENSKO
Slovenská zdravotnická univerzita v Bratislave (http://www.szu.sk/)
- Fakulta zdravotnická
Fyzioterapia - bakalářské kombinované
- Fakulta oštrovateľstva a zdravotnických odborných štúdií Fyzioterapia - bakalářské kombinované
Prešovská univerzita v Prešove (https://www.unipo.sk/) - Fakulta zdravotnickych odborov Fyzioterapia - bakalářské kombinované (4 roky)
Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre (https://www.ukf.sk/)- Fakulta sociálných vied a zdravotníctva Fyzioterapia - bakalářské kombinované
Trenčianská univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíně (https://tnuni.sk/aktuality/) - Fakulta zdravotníctva Fyzioterapia - bakalářské kombinované
Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach (https://www.upjs.sk/) - Lekárská fakulta Fyzioterapia - bakalářské kombinované
Univerzita Komenského v Bratislave (https://uniba.sk/) - Lekárská fakulta Fyzioterapia - bakalářské kombinované (4 roky)
Katolícka univerzita v Ružomberku (http://www.ku.sk/) - Fakulta zdravotníctva Fyzioterapia - bakalářské kombinované
Aneta píše:
Úterý 19.07.2016 14:31
Dobrý den, měla bych dotaz ohledně studia fyzioterapeuta.
Mám vystudováno bakaláře všeobecné sestry. Ráda bych se hlásila na magisterské studium oboru fyzioterapeut. Ale na stránkách různých škol jsem našla pouze navazující magisterské vzdělání, takže po předešlém bc. fyzioterapeutovi.
Myslíte, že je možnost se přihlásit jako bc. všeobecná sestra na tohle studium nebo je potřeba studovat další bc. fyzioterapeut + následně dva roky mgr.?
Děkuji Vám za odpověď.
PSK - admin píše:
Středa 20.07.2016 10:17
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail, služba PSK
Jakub píše:
Neděle 21.08.2016 11:37
Dobrý den,
Měl bych velký zájem o studium fyzioterapie, bohužel však jsem schopny kvůli práci studovat pouze dálkově, tak se ptám jestli je to v čechách někde možné, předem děkuji za odpověd.
PSK - admin píše:
Pondělí 22.08.2016 13:50
Odpověď na Váš dotaz jsme Vám zaslali e-mailem. S pozdravem služba PSK
Veronika Krejzová píše:
Pátek 07.04.2017 12:07
Dobrý den,
přítel má velký zájem o studium fyzioterapie, bohužel však jsem schopny kvůli práci (masér, rehabilitace) studovat pouze dálkově, tak se ptám jestli je to v čechách někde možné, předem děkuji za odpověd.
El píše:
Čtvrtek 01.09.2016 18:59
Dobry den,
moje kznama byla na nejakem kurzu fyzioterapie. vím, že dojiždela do Prahy a rozhodne nebyl jen na jeden vikend. troufam si říct že tval možna i mesic-e. ale nebylo to vyložene bakalařské studim. hral tam i nejakou roli p.Flandera ale uz nevim jestli ucil nebo ne. prosím Vas, nevite nahodou, o jaky kurz se jedna? mela bych velky zajem ale at hledam jak hledam, nedaří se mi.
predem dekuji za odpoved a pekny den
PSK - admin píše:
Pátek 02.09.2016 13:55
Dobrý den, odpověď na Váš dotaz obdržíte e-mailem.
S pozdravem Služba PSK
lucie píše:
Neděle 18.09.2016 22:01
Dobrý den mám stejný dotaz jako ostatní zda se dá studovat dálkově fyzioterapeut ukončení Bc. A kde? Děkuji za odpověď
PSK - admin píše:
Úterý 20.09.2016 08:36
Michal píše:
Pátek 23.09.2016 11:44
Dobrý den, je možné jít na magisterské studium fyzioterapie, když mám dokončené bakalářské studium ekonomického zaměření?
Děkuji za odpověď.
PSK - admin píše:
Úterý 27.09.2016 14:31
Riegler píše:
Neděle 23.10.2016 22:05
PSK - admin píše:
Pondělí 24.10.2016 14:28
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail, služba PSk.
Roman píše:
Pondělí 21.11.2016 14:53
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda je obor fyzioterapie studovat dálkově a popřípadě na jaké fakultě. Kvůli práci nejsem schopný zvládat klasické studium. Mockrát děkuji za odpověď. S pozdravem, Roman.
PSK - admin píše:
Úterý 22.11.2016 10:58
Dobrý den,
jak jsme již psali v odpovědích na předchozí dotazy k dálkovému studiu fyzioterapie, nabídka studia na zdravotnických fakultách vysokých škol příliš nepočítá s externími formami studia tohoto oboru, a to kvůli jeho velmi těsnému propojení s praxí. Dálkově je možné fyzioterapii studovat na Fakultě ošetrovateľstva a zdravotnických odborných študií Slovenské zdravotnické univerzity v Bratislavě (viz http://www.szu.sk/index.php[…]d=8&idpart=4&iddp=5), v kombinovaném programu pak na Fakultě zdravotnických studií Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (http://fzs.ujep.cz/[…]/kombinovane-studium). Na Zdravotně sociální fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích je pak možné v kombinované formě studovat obor Rehabilitační-psychosociální péče o postižené děti, dospělé a seniory (viz http://www.zsf.jcu.cz/cs/us[…]zene-deti-dospele-a-seniory), který je svou náplní v některých ohledech podobný oboru Fyzioterapie.
Tereza píše:
Sobota 26.11.2016 16:07
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda-li je možné studovat magisterský obor fyzioterapeuta bez předchozího bc. vzdělání. Mám vystudovanou bc. všeobecnou sestru, ale v Čr jsem našla pouze navazující mgr. studium pro fyzio.. takže po bc. fyzio.. Je nějaká šance se dostat i na tyto školy? Také jsem slyšela, že na Slovensku je možné studovat mgr bez přechozícho bc. Je to stále aktuální? A pokud ano, o jaké školy se, prosím, jedná.
Děkuji Vám. S pozdravem Tereza
PSK - admin píše:
Pondělí 28.11.2016 14:03
Dobrý den, informaci obdržíte e-mailem, služba PSK.
Anna Tatarková Fialová píše:
Neděle 05.02.2017 21:33
Dobrý den,prosím o informaci, zda se dá v ČR nebo SR studovat navazující magisterské studium dálkově? Bakalářské studium mám ukončeno v roce 2005 a od té doby mám praxi v oboru. Děkuji. S pozdravem Anna T.
PSK - admin píše:
Pondělí 06.02.2017 08:56
Dobrý den,
fyzioterapie se dá v České republice studovat na všech lékařských fakultách, na fakultách tělesné výchovy a stejně tak na fakultách, které jsou zaměřeny na tělesnou kulturu a zdravotní výchovu. Dokonce byl studijní obor fyzioterapie poměrně nově otevřen také na ČVUT, konkrétně na fakultě biomedicínského inženýrství. Studium na všech těchto zmiňovaných fakultách je prezenční, tudíž se nedá studovat dálkově.
Navazující magisterské studium můžete studovat například na UK FTVS, na 2. Lékařské fakultě UK v Praze, na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity v Brně, na Lékařské fakultě Ostravské univerzity nebo na Fakultě tělesné kultury a sportu v Olomouci.
Studium fyzioterapie je rozděleno na studium bakalářské (3 roky) a následné navazující magisterské studium (2 roky), přičemž pro provozování práce fyzioterapeuta je dostačující i studium bakalářské.
Bližší informace o studiu v Praze, Brně, Olomouci a Plzni naleznete na adrese http://www.studiumfyzioterapie.cz/kde-studovat
a dále na
Fakultě zdravotnických studií – UJEP
Velká Hradební 424/13
400 96 Ústí nad Labem
http://fzs.ujep.cz/[…]/kombinovane-studium a
doporučené odkazy :
http://www.praha-fyzioterap[…]_-_bakalarske_studium.htmla
https://www.fbmi.cvut.cz/[…]/fyzioterapie
http://fyzioterapie-dalkove.cz/
http://www.ptejteseknihovny[…]m-fyzioterapie-rehabilitace
Alexandra Olšová píše:
Úterý 06.06.2017 14:07
Dobrý den, ráda bych zjistila zda je možné studovat v česku dálkově navazujici magistersky program oboru Fyzioterapie. Jsem bakalar a ráda bych si titul dodělala.
PSK - admin píše:
Úterý 06.06.2017 16:21
Odpověď naleznete v komentáři výše.
Ildiko Chalušová píše:
Úterý 11.07.2017 08:46
Dobrý den, ráda bych se informovala, na studium fyzioterapie. Syn vystudoval Střední zdravotnickou školu- obor masér. Poněkud jsme podcenili kapacitu oboru fyzio na VS v Ústí nad Labem. Je možné se přihlásit na jmenovaný obor jinde než v Ústí? Děkuji za odpověď.
PSK - admin píše:
Pátek 14.07.2017 15:05
Dobrý den, seznam vysokých škol, na kterých se vyučuje obor Fyzioterapie, najdete např. zde: http://www.vysokeskoly.cz/katalog-vs/obory/Fyzioterapie a zde: http://www.seznamskol.eu/ob[…]%C5%99sk%C3%BD&start=0. Služba PSK.
Samuel píše:
Neděle 11.02.2018 21:06
Dobry den, jsem ze západních čech a pracuji jako masér v Německu. Už jsem zjistil ze v ČR mimo kombinované formy nelze studovat fyzioterapii dalkově. Chtěl bych se zeptat zda-li tato možnost existuje třeba v Polsku či v jiné ze sousednich zemí. Dekuji za odpoved.
PSK - admin píše:
Úterý 13.02.2018 08:56
Dobrý den,
zasílám seznam škol a informačních materiálů, na něž se můžete obrátit, anebo z nich alespoň čerpat informace. V Polsku podle dosud prostudovaných materiálů to je tak, že bakalářský titul z fyzioterapie máte z denního studia a magisterský, či jiný doplňkový titul lze studovat dálkově. Dokonce existují i večerní školy, kam odcházíte ze zaměstnání. Ideálně se zeptejte přímo na některé z uvedených kontaktů. Nevíme, jaké je Vaše předchozí vzdělání, třeba by Vám ho uznali jako bakalářské. V ostatních níže zmíněných státech podporuje distanční studium spíše soukromý sektor - soukromé vysoké školy.
Rakousko
* https://www.fernstudium.at/[…]/
* https://www.physioaustria.at/allgemeine-information/studium - podmínky pro fyzioterapii v Rakousku
* http://www.studieren.at/stu[…]udium-gesundheitsmanagement - studium na soukromé vysoké škole
* https://www.studieren-studium.com/[…]/Rehabilitation-%C3%96sterreich - zdá se, že se jedná o denní studium
Polsko
* http://www.wiw.pl/szkoly/studia.asp?id1=9&id2=1
* http://www.wsr.edu.pl/[…]/fizjoterapia-i-i-ii-stopnia
Německo
* http://www.fernstudium-bachelor.de/physiotherapie-bachelor/ - všeobecné podmínky
Holandsko
* https://www.ncoi.nl/[…]/HBO-opleidingen-HBO-Bachelor-Fysiotherapie.html
* https://www.defysiotherapeut.com/ - informace z profesní organizace pro fyzioterapeuty.
Blanka píše:
Pátek 15.03.2019 09:39
Dobrý den,
není možné, studovat obor fyzioterapie dálkově na některé soukromé škole v čechách, nejlépe na moravě, případně na slovensku?
Děkuji za informaci.
Blanka
PSK - admin píše:
Pondělí 18.03.2019 10:43
níže jsme Vám připravili soupis vysokých škol v České republice a na Slovensku, které aktuálně nabízejí obor fyzioterapie nebo podobná zaměření v kombinovaném bakalářském studiu. Podrobné informace najdete pod přidanými odkazy. Čistě dálkové studium žádná vysoká škola nenabízí, kombinované studium je dnes běžná forma studia, umožňující studium např. při zaměstnání.
ČESKÁ REPUBLIKA
https://www.univerzitasever[…]=1&obor12=1&idpz=91
Fyzioterapie - bakalářské kombinované
Ergoterapie - bakalářské kombinované
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích - Zdravotně sociální fakulta http://www.zsf.jcu.cz/[…]/studijni-programy-obory-kurzy
Univerzita Palackého v Olomouci - Fakulta tělesné kultury https://ftk.upol.cz/[…]/
Aplikovaná tělesná výchova - bakalářské kombinované Aplikované pohybové aktivity - bakalářské kombinované
SLOVENSKO
- Fakulta zdravotnická
Fyzioterapia - bakalářské kombinované
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu