-
To se mi líbí
-
Doporučit
Proč se cukr v minulosti prodával v homolích?
K Vašemu dotazu týkajícímu se výroby homolí sděluji: Cukrové homole se vyráběly jako alternativa k sypké formě cukru. Formy na výrobu homolí byly různé velikosti, což umožnilo dodávat na trh cukr o určité požadované hmotnosti (kalibrované výrobky). Odpadlo tak navažování cukru v sypké formě. Z homolí se postupně vyvinul kostkový cukr, neboť používání homolí nebylo pro spotřebitele pohodlné (náročné odsekávání cukru). Výroba homolí v ČR skončila v 80.letech minulého století.
Zemědělství
--
05.03.2009 13:57
jakým způsobem se prosím dostávaly ztvrdlé cukrové homole z kadlubů, aby nedošlo k poškození tvaru. Cukr se přeci musel přilnout ke kovové formě. Nebo ne? A proč byla forma právě kovová?
Předem moc děkuji.