ČR - integrace do EU, krajské volby, ústava
Text dotazu
Vážení kolegové,
obracím se na Vás s prosbou. Naše ètenáøka a brněnská studentka přišla s prosbou, zdali bych jí pomohla sehnat odbornou literaturu k tématům, které jí škola zadala.
Témata:
1. Historie Evropské integrace ČR a EU
2. Výsledky podzimních senátorských a krajských voleb + následná jednání
3. Význam funkce a historický vývoj Ústavy ČR
4. Vývoj a postavení státních orgánů v našich ústavách
Děkuji Vám za pomoc při vyhledávání.
Odpověď
Vážená kolegyně,
vaše prosba je v podstatě žádost o rešerši, což je již služba placená. Jde o velmi široce  postavený dotaz, v podstatě se jedná o čtyři tematické okruhy. Publikace můžete také po zadáni klíčových slov vyhledat v našem online katalogu na adrese: http://aleph.vkol.cz/.
Zde jen několik knih pro orientaci:
Signatura: 2-003.313
"Inovační procesy ve světě a jejich vliv na evropskou integraci (historie, realita, vize)" : I. virtuální konference 2005 : 15. prosince 2005, Kunovice, Česká republika : sborník / [kolektiv autorù].  -- 1. vyd.  -- Kunovice : Evropský polytechnický institut, 2005.  -- 228 s. ; 30 cm.  ISBN: 80-7314-075-6.
Signatura: 1-138.800
Evropská integrace a otázky českých dějin : XI. Letní škola historie : sborník textů a přednášek / [editor Jana Kohnová].   -- Praha : Porta linguarum, 1999.  -- 104 s. ; 21 cm.  -- (Texty pro další vzdělávání učitelů ; 4)  ISBN: 80-901833-6-0 (brož.)
Signatura: 1-178.707
Česká politika v Evropské unii : evropský integrační proces a zájmy České republiky /  Vit Dočkal (eds.) ... [et al.].  -- 1. vyd..   -- Brno : Masarykova univerzita, Mezinárodní politologický ústav, 2006.  -- 216 s. ; 23 cm.  -- (Sborníky ; sv. č. 29). ISBN: 80-210-4076-9.
Signatura: 1-188.440
Krajské volby v České republice / Pavel Šaradín (ed.).  -- 1. vyd..  -- Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci, 2006.  -- 259 s. : il., mapy ; 20 cm.  -- (Učebnice)
ISBN: 80-244-1555-0.
Signatura: 1-109.337
Gerloch, Aleš, 1955-
Ústavní systém České republiky : základy českého ústavního práva / Aleš Gerloch, Jiří Hřebejk, Vladimír Zoubek.  -- Vyd. 3., aktualiz. a dopl..   -- Praha : Prospektrum, 1999.  -- 519 s. : il., tab..  ISBN: 80-7175-077-8.
Signatura: 1-184.459
Politický systém českých zemí 1848-–1989 / Stanislav Balík ... [et al.].  -- 2. vyd..  -- Brno : Masarykova univerzita, Mezinárodní politologický ústav, 2007.  -- 180 s. ; 21 cm.  -- (Monografie ; sv. č. 9) . ISBN: 978-80-210-4250-6.
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
08.12.2008 17:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu