Corporate identity (firemní styl)
Text dotazu
Prosím o seznam knih s tematikou corporate
identity či firemní styl.
Odpověď
Corporate identity (firemní identita, firemní kultura) je strategicky
naplánovaná představa vycházející z podnikové filosofie, vize a
dlouhodobého podnikatelského cíle. Musí být stvrzována chováním firmy a
veškerou vnitřní i vnější komunikací.
Tvoří ji:
Vize společnosti - určuje cíle, poslání a filosofii společnosti
Logotyp (značka, logo, grafický symbol) je identifikátorem vaší
společnosti, zboží nebo služby.
Corporate communications (firemní komunikace) je vnější projev firemní
identity na trhu a ve společnosti.
Corporate design (Jednotný vizuální styl) - vizuální forma
komunikace
Public relations (vztahy s veřejností) – forma prezentace
společnosti na veřejnosti
Advesting (reklama) – masová forma komunikace v médiích
Internal communications (interní komunikace) - výměna
informací mezi firmou a jejími pracovníky.
Corporate product (firemní produkt) - kompletní podnikové portfólio
společnosti
Corporate culture (firemní kultura) - systém hodnot, způsobů chování
a jednání spolupracovníků organizace.
Corporate image (obraz podniku) Celkový obraz firmy, vnímaný jejím
okolím.
Přínosy:
komplexnost a systémovost
prezentace firemní originality, jedinečnosti a specifičnosti
stabilita a dlouhodobé působení dovnitř i navenek
integrita a ztotožnění se zaměstnanci a spolupracovníky
prestiž
urychluje a zefektivňuje veškerou komunikaci a propagaci firmy
Literatura:
Achterholt, Gertrud: Corporate Identity: in zehn Arbeitsschritten die
eigene Identität finden und umsetzen. Wiesbaden, Gabler, 1988.
Rowden, Mark: Identity: transforming performance through integrated
identity management. Aldershot: Gower, 2004.
Stejskalová, Dita: Strategie firemní komunikace. Praha, Management Press,
2008.
Firemní kultura: jedinci, skupiny, organizace a jejich chování. Brno,
Computerpress 2008.
Němec, Petr: Integrovaná komunikace korporací. Praha, Oeconomica, 2006.
Svoboda, Václav: Public relations moderně a účinně. Praha, Grada
Publishing, 2006.
Další literaturu můžete dohledat v katalogu knihovny na adrese
http://library.vse.cz. Pokud jste  studentkou školy můžete využít i
závěrečné práce, které v katalogu najdete a elektronické informační zdroje
dostupné na adrese http://www.econlib.cz/zdroje/, lze využít i další
zdroje, např. JIB  (Jednotná informační brána - http://www.jib.cz/) nebo
Souborný katalog ČR
(http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_soubkat_knihy.htm).
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
11.01.2010 10:51
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu