Consensus Tigurinus
Text dotazu
Dobrý den,
mohu se zeptat, kde se v české odborné literatuře pojednává hlouběji o obsahu, či dějinném působení Consensu Tigurinu?
Odpověď
Dobrý den,
k Vámi hledanému tématu "Consensus Tigurinus" jsme ve fondu Národní knihovny našli řadu publikací. Jejich výběr přinášíme níže:
- BIDLO, Jaroslav. Jednota bratrská v prvním vyhnanství: 1548-1561. V Praze: Bursík a Kohout, 1900. S. 111. Dostupné také z: http://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:d34d0f20-6b83-11e7-8b50-001018b5eb5c
- LOHSE, Bernhard, ŠTEFAN, Jan a GALLUS, Petr. Epochy dějin dogmatu. Jihlava: Mlýn, 2003. S. 157. ISBN 80-86498-04-2. Dostupné také z: http://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:08c0b1f0-95f1-11e3-ad99-001018b5eb5c
- NEUNER, Peter. Ekumenická teologie: hledání jednoty křesťanských církví. Praha: Vyšehrad, 2001. ISBN 80-7021-408-2. S. 116. Dostupné také z: http://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:5b1ee330-3372-11e9-a347-005056825209
- OLIVA, Václav. Symbolické knihy protestantské. Hlídka: měsíčník vědecký se zvláštním zřetelem k apologetice a filosofii. 1902, roč. 19, č. 6 (6. 1902). S. 423-428. Dostupné také z: http://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:1c677930-0ba9-11e5-b269-5ef3fc9bb22f
- ŘÍČAN, Rudolf a BEBLAVÝ, Ján. Čtyři vyznání: vyznání Augsburské, Bratrské, Helvetské a České : Se 4 vyznáními staré církve a se Čtyřmi články praž. Praha: Komenského evangelická fakulta bohoslovecká, 1951. S. 9. Dostupné také z: http://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:3979b500-b4a1-11e5-82dc-5ef3fc9bb22f
- TROJAN, Jakub S. a LOUŽEK, Marek. Jan Kalvín: pět set let od narození : sborník textů. Praha: CEP - Centrum pro ekonomiku a politiku, 2009. ISBN 978-80-86547-82-4. S. 79. Dostupné také z: http://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:1f0cffc0-13ed-11e4-8c14-5ef3fc9bb22f
Jako slovníkové heslo či zmínku můžete "Consensus Tigurinus" nalézt též v následujících publikacích:
- Český slovník bohovědný. Cyrillo-Methodějská knihtiskárna a nakladatelství Praha: V. Kotrba, 1917-1926. S. 170. Dostupné také z: http://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:b4858520-220c-11e6-aec6-001018b5eb5c
- FILIPI, Pavel. Křesťanstvo: historie, statistika, charakteristika křesťanských církví. Brno: Centrum pro studium demokracie a kultury, 1996. S. 127. ISBN 80-85959-10-0. Dostupné také z: http://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:32c71f90-08a7-11e6-a611-005056827e51
- FILIPI, Pavel. Malá encyklopedie evangelických církví. Praha: Libri, 2008. S. 38, 75. ISBN 978-80-7277-378-7. Dostupné také z: http://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:1cc6bef0-8f79-11e5-b433-5ef3fc9bb22f
- MOLNÁR, Amedeo a MALÝ, Jan. Na rozhraní věků: cesty reformace. Praha: Vyšehrad, 1985. Dostupné také z: http://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:19ba11d0fe270d5f6b7a70b625174444
- Ottův slovník naučný: illustrovaná encyklopaedie obecných vědomostí. Praha: J. Otto, 1892. S. 590. Dostupné také z: http://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:a6a7fc00-07da-11e5-8ce5-005056825209
- ŠUSTA, Josef a BIDLO, Jaroslav. Dějiny lidstva od pravěku k dnešku, Díl 5: V branách nového věku (1450-1650). V Praze: Melantrich, 1938. S. 341. Dostupné také z: http://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:e1693b80-79c0-11e5-a2d8-005056825209
Další literatura o kalvinismu:
- CHAUNU, Pierre a BEDOUELLE, Guy. Dobrodružství reformace: svět Jana Kalvína. 1. vyd. Brno: Centrum pro studium demokracie a kultury, 2001. 124 s. ISBN 80-85959-84-4.
- KALVÍN, Jan. Malé pojednání o večeři Páně. 1. vyd. Praha: Kalich, 2008. 101 s. Výzva reformace. ISBN 978-80-7017-094-6.
- WELLMAN, Sam. Jan Kalvín. Vyd. 1. Jindřichův Hradec: Stefanos, 2006. 159 s. ISBN 80-903102-9-X.
V případě, že byste rád našel podrobnější studii, pak bychom si dovolili Vám doporučit, abyste se se svým dotazem obrátil např. na Křesťanskou knihovnu Praha (http://www.christianlibrary.cz/Knihovni-fond/), ev. na Centrum biblických studií Akademie věd České republiky a Univerzity Karlovy v Praze (http://cbs.etf.cuni.cz/cz/homepage.html).
Obor
Filozofie a náboženství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
01.07.2019 08:00