Co všechno je možné zjistit o rakouské autorce Brigitte Schwaiger?
Text dotazu
Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou. Rakouský literární spolek ve Freistadtu požádal o spolupráci naši knihovnu při pátrání po veškerých dostupných informacích, článcích, výstupech v médiích, stopách, které v České republice zanechala rakouská autorka Brigitte Schwaiger, žijící nějakou dobu na začátku 90. let 20. století také v našem městě - ve Zlivi na jihu Čech. Zatím jsme pátrali regionálně, v našem městě, v Jihočeské vědecké knihovně v Českých Budějovicích. Ráda bych o pomoc při pátrání požádala i Vás. Mohli byste mě prosím nasměrovat, kde bych mohla další informace, odkazy, zmínky... najít?
Děkuji Vám.
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. K hledání článků a literatury Vám doporučujeme prohledat Souborný katalog ČR, ve kterém najdete knihy a seriály pojící se s tímto jménem. Dále jsme našli několik článků v databázi ANL, kterou také doporučujeme prohledat.
Přikládáme také odkaz na vyhledávač ve zdrojích EDS, který také nalezl pár zmínek, jež nebyly obsaženy v předchozích dvou databázích. Odkazy z vyhledávače navádí například do databáze Anopress, která mapuje články vydané v českých médiích.
https://search.ebscohost.com/login.aspx?direct=true&bquery=Brigitte+Schwaiger&cli0=LA99&clv0=cze&lang=cs&type=1&searchMode=And
Dále přikládáme záznam autorky z databáze autorit, který Vás může dále navést v hledání.
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000066881&local_base=AUT
Dohledané zmínky v digitální knihovně NK ČR:
*CORNEJO, Renata a GRITSCH, Beate.. Das weite Land Österreich: Skriptum zur Landeskunde und Gegenwartsliteratur Österreichs. Ústí nad Labem: Univerzita J.E. Purkyně, 1996. ISBN 80-7044-123-2. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:d0b4fed0-f00a-11e5-8d5f-005056827e51
*ERHARTOVÁ, Olga. Současná světová próza v češtině a slovenštině: výběrová bibliografie. V Brně: Knihovna Jiřího Mahena, 2000. ISBN 80-85023-35-0. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:6cd9dca0-2745-11e2-9f39-005056827e51
*Práce: český deník v českých rukou: [Praha]. Praha: Deník Práce, 11.05.1996, undefined(110). s. 9. ISSN 0231-6374. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:f6f2f360-e0ad-11e6-9964-005056825209
*Reportér: časopis Svazu československých novinářů. Praha: Vydavatelství časopisů MNO, 18.06.1992, 7(24). s. 25. ISSN 0486-4433. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:2c385ea0-14a2-11e9-a03f-5ef3fc9bb22f
*SD: Severočeský regionální deník. Ústí nad Labem: Logos, 27.06.1992, 2(150). s. 5. ISSN 2571-208X. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:f682109f-70a8-4770-b414-72975e1d6e58
*SERKE, Jürgen. Böhmische Dörfer: putování opuštěnou literární krajinou. Praha: Triáda, 2001. ISBN 80-86138-28-3. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:b3089a80-4b71-11e3-ad8c-005056827e52
*Světová literatura: revue zahraničních literatur. Praha: Státní nakladatelství krásné literatury, hudby a umění, 1994, 39(6). Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:ed763230-24e0-11e7-a77b-001018b5eb5c
Doufáme, že jsme mohli být alespoň trochu nápomocní ve Vašem hledání.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
22.12.2022 11:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu